Ingrediente
- 1 foaie de foietaj Morărița
- 500 grame broccoli
- 500 grame conopidă
- 4 ouă
- 100-150 grame telemea de vaci
- 50 grame cașcaval
- codițele de la 4-5 cepe verzi
- sare
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Se lasă foietajul la decongelat.
Se curăță conopida și broccoli, se desfac în buchețele și se fierb, separat, în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Când sunt gata fierte, se scurg de apă și se lasă să se racorească.
Codițele de ceapă verde se spală, se zvântă și se taie inelușe.
Cele 4 ouă se bat cu puțină sare. Se răzuie telemeaua și se pune în ouă.
Când foietajul este decongelat, se taie și se tapetează cu el fundul și pereții a două vase rotunde de Jena (cu diametrul de 18 cm) după care se înțeapă ușor cu o furculiță și se dau la cuptor pentru 3-4 minute.
Se scot vasele de Jena din cuptor și se pun în ele codițele de ceapă verde, amestecul de ouă și telemea, după care se aranjează frumos buchețelele de broccoli și de conopidă. La sfârșit, se pune cașcavalul răzuit și se dau vasele la cuptor, la foc potrivit.
Când tartele sunt aproape rumenite, se scot din cuptor, se ung cu un ou bătut spumă și se mai dau puțin la cuptor, până se rumenesc. Se scot vasele din cuptor, se lasă puțin să se răcorească, după care se desprinde ușor tarta cu un cuțit, de jur împrejurul vasului Jena. Se taie sub forma unor felii de tort.
Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu broccoli si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|