Ingrediente
- cca. 1000 g mere ionatane
- cca. 250 g zahăr tos
- 1 lingură pudră de scorțișoară
- 1 plic zahăr vanilat
- cca. 800 g foietaj
- Pentru topping:
- 1 bucată gălbenuș de ou
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare
Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute.
Foietajul dezghețat se porționează. Jumătate din porții se crestează, cu un aparat special sau cu un cuțit bine ascuțit.
Pe bucățile necrestate, se pune câte o lingură mărinimoasă din amestecul de mere.
Apoi se ”închid” cu bucățile crestate, foietajul obținut se sigilează cu furculița, și gălbenuș de ou bătut. Se presară zahăr vanilat peste foietaje, apoi se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 50 de minute la foc mediu, cca. 190 grade C.
După ce s-au copt, se pudrează din belșug cu zahăr praf. Spor și poftă bună ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|