Foietaj cu nuca si pasta de macese

Postat de panacris in Mancaruri de post
5 Dec 2016 | 6036 vizualizari
Foietaj cu nuca si pasta de macese

Reteta se numeste in traducere neaosa, ochi de porc :D Am vizualizat-o intr-un videoclip pe FB, Leckerschmecker ;) N-am putut sa o denumesc astfel, așa că e mai simplu sub denumirea asta. Dar vă asigur ca dispare una, două ! Spor și poftă bună! P.S. E și de post ;) 

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj 
  • cca. 300 g miez de nucă măcinată, asezonat cu zahăr și scorțișoară
  • cca. 300 g pastă de măceșe 

Mod de preparare

Pe o foaie de pergament, se presară amestecul aromat de miez de nucă, apoi se întinde foaia de foietaj, se presează ca să se imprime amestecul de nucă, se presară și peste foaie un nou strat de nucă macinată, apoi se adaugă pasta de măceșe, sau orice dulceață aveți de prisos prin cămară (data viitoare, voi face invers, întâi dulceața, apoi amestecul de nucă ;) )

 Se începe rularea, se rulează aluatul până la jumătate, apoi se vine cu cealaltă jumătate, cum se vede în imagini. Se taie ruloul obținut, în bucăți de cca. 3-4 cm, apoi se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade C. După ce s-au copt prăjiturele. se pudrează din belșug cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu nuca si pasta de macese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciorba de perisoare din soia

Postat de Valclaudia

Ciorba de perisoare din soia

Punem granulele de soia la fiert in apa cu 1 lingurita de vegeta de legume. Lasam sa se umfle pe foc, apoi la racit. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele. Punem...

Citeste continuarea

Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

Postat de Ksenya

Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

   Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de   ulei   2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2016, 20:27
Bun bunut, dulcele tau!
la 05.12.2016, 20:27
Cu nuca...Sunt prea bune!
la 05.12.2016, 20:30
bun
la 05.12.2016, 20:32
Si mie imi plac foarte mult cu nuca.
la 05.12.2016, 20:56

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking