Ingrediente
- 1 pachet aluat de foietaj
- cca. 300 g miez de nucă măcinată, asezonat cu zahăr și scorțișoară
- cca. 300 g pastă de măceșe
Mod de preparare
Pe o foaie de pergament, se presară amestecul aromat de miez de nucă, apoi se întinde foaia de foietaj, se presează ca să se imprime amestecul de nucă, se presară și peste foaie un nou strat de nucă macinată, apoi se adaugă pasta de măceșe, sau orice dulceață aveți de prisos prin cămară (data viitoare, voi face invers, întâi dulceața, apoi amestecul de nucă ;) )
Se începe rularea, se rulează aluatul până la jumătate, apoi se vine cu cealaltă jumătate, cum se vede în imagini. Se taie ruloul obținut, în bucăți de cca. 3-4 cm, apoi se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade C. După ce s-au copt prăjiturele. se pudrează din belșug cu zahăr pudră. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu nuca si pasta de macese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|