Foietaj cu pere si stafide

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
4 Oct 2013 | 5206 vizualizari
Foietaj cu pere si stafide

Sunt o mare fana a deserturilor cu aluat foietaj si cum nu facusem de mult timp nimic cu foietaj parca as fi mancat. Era zi de post, m-am uitat ce ingrediente am prin bucatarie si asa am ajus la acest desert rapid, aromat si foarte bun!

Ingrediente

  • 350 gr aluat foietaj
  • 3 pere mari si mai coapte
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura miere

Mod de preparare

Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim. Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic. Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in putina apa. Invartim repede sa nu faca cocoloase si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa ca o budinca. Tragem de pe foc cand sunt gata, incorporam stafidele, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si lasam sa se racoreasca.

Presaram masa de lucru cu faina si mai intindem putin aluatul. Il taiem in 3 pe lungime, apoi iarasi in 3 pe latime ca sa obtinem 9 patrate potrivit de mari. Pe fiecare patrat punem cate o lingura de umplutura, mai pe marginea patratelor, apoi cu celalat capat venim deasupra.

Presam cu o furculita marginile pentru a nu iesi perele si vom obtine niste pernute. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foietajele umplute. Mierea o dizolvam cu o lingura de apa, apoi cu un peson ungem pernutele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Le scoatem cand sunt gata din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu pere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Trandafiri cu mere si pere

Postat de alba_zori

Trandafiri cu mere si pere

Pregatirea este rapida si simpla. decongelez foile de foietaj le intind si le ung cu miere,apoi fierb 5 minute merele si perele taiate felii lungi si subtiri cu cuisoare si zahar ,cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2013, 22:37
bun bun
la 04.10.2013, 22:40
Super bun!
la 04.10.2013, 22:48
la 04.10.2013, 22:59
bun desert
la 04.10.2013, 23:35
super arata

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking