Ingrediente
Blat de foietaj rapid
- 200 gr unt gras (85%)
- 200 gr faina
- 1 ou
- 1 lingura smantana grasa( min 20%)
- un praf bun de sare
- Amidon pentru intins foaia sau faina
Umplutura:
- 2 sau 3 oua( medii de preferat)
- 7 linguri smantana
- 100 gr parmezan
- 200 gr branza cremoasa
- 200 gr cascaval
- 3 rosii feliate
- rozmarin proaspat
- busuioc uscat
- busuioc verde
Mod de preparare
Untul rece se razuie pe razatoarea mare intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul pana se omogenizeaza. Se mai invaluie usor intr-un strat de faina si se da la rece 30 de minute.
Ouale se amesteca cu smantana, apoi cu branza cremoasa.
Se intinde o foaie cat dimensiunea tavii, iar pentru acest lucru cel mai bine ne ajutam de amidonul presarat pe suprafata de intins, eu am intins direct pe foaia de copt, dupa care am asezat aluatul in tava unsa cu unt, direct prin rasturnare.
Daca nu aveti amidon presarati mai multa faina pe suprafata de intins, si pe sucitor.
Pe foaie punem parmezanul uniform, deasupra smantana cu branza, apoi cascavalul razuit. Presaram busuioc, rozmarin proaspat tocat si punem felii de rosii.
Coacem aperitivul la 200 de grade pana se rumeneste frumos. Decoram cu busuioc proaspat si ne bucuram de gustul grozav, de foietaj cu branzeturi, musai cu-n pahar de bere in mana :)))).
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|