Ingrediente
- Aluat:
- 2 1/2 cescuta (de cafea neagra ) cu ulei
- 3 1/2 cescuta cu sifon
- 150 g margarina
- 750 -800 g faina
- praf de copt
- 3 lg (sau cubulete ) unt
- Umplutura:
- 1 1/2 kg mere
- 6-8 lg (rase) zahar
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Ca masura am folosit o ceasca de cafea , care are cam 80-90 ml.
Aluatul: Se amesteca faina cu praful de copt, uleiul si sifonul;se framanta bine , se bate de masa de cateva ori si iar se framanta.Dupa ce s-a framantat bine, se intinde o foaie , se unge cu margarina, se ruleaza si se taie in doua.Fiecare bucata se intinde din nou si se ruleaza. Se tine la frigider pentru 1 ora si 30 minute.
Umplutura:Merele se curata de coaja, se rad si se pun pe aragaz ,impreuna cu zaharul si scortisoara(eu am pus 6 lg zahar si nu prea a fost dulce).
Aluatul se imparte in 2 ,se intinde o foaie , se aseaza merele, apoi cealalta foaie . Se taie cu cutitul din loc in loc, formand patratele .Se unge cu unt topit si se da la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj (de casa) cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|