Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
17 Iul 2016 | 4533 vizualizari
Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie

Ingrediente

  • 200 gr. unt gras
  • 250 gr. ricotta
  • sare dupa gust
  • piper negru macinat dupa gust
  • 300 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • faina alba cat cuprinde (aprox. 600 - 650 gr)
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Am pus apa minerala cu faina si sarea intr-um bol incapator si am framantat un aluat felm.

I-am dat elasticitate adaugand cca 50 ml ulei.

Am intins pe masa de lucru aluatul in foaie subtire,l-am lasat la odihnit.

Am pus untul intr-un castron si l-am trecut prin cuptorul cu microunde cca 15- 20 secunde.

Am adaugat rocotta, putina sare si am amestecat, obtinand o crema tartinabila.

Peste foaia de aluat intinsa a uns un strat generos de crema din unt+ricotta.

Am rulat aluatul strans, apoi l-am impartit in 20 parti egale.

Fiecare parte am asezat-o cu spirala de crema in sus, am purdat bine cu faina sa nu se lipeasca de sucitoare, apoi am intins fiecare portie de aluat cat am putut de subtire.

Le-am prajit pe rand in tigaia incinsa in care dupa fiecare placinta am adaugat cate o lingura de ulei.

Sunt foarte bune fierbinti dar si reci, alaturi de un iaurt sau un pahar cu suc de rosii :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Trandafiri aperitiv

Postat de panacris

Trandafiri aperitiv

Cele 2 feluri de ceapă se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se înăbușesc în puțin ulei, acoperite la foc mic cca. 5 minute. Între timp ciupercile spălate,...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina, sarea, 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2016, 18:52
Ai tigaie magica, uite cate ai facut....
la 17.07.2016, 18:55
la 17.07.2016, 19:56
Ce bunatate!
la 17.07.2016, 20:33
super
la 18.07.2016, 00:30
Cred ca e tare bun!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking