Ingrediente
- doua pachete de aluat de foietaj (450 g/ bucata);
- 500 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
- 300 g zahar (sau dupa gust);
- 100 ml apa (daca este necesar);
- o lingurita de pudra de scortisoara;
- un galbenus + o lingura de lapte pentru uns;
- doua linguri de zahar pentru presarat pe deasupra.
Mod de preparare
Se decongeleaza aluatul de foietaj.
Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade, acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga 100 ml apa si se fierbe in continuare pana cand scade din nou. Se lasa apoi sa se racoreasca, dupa care se adauga pudra se scortisoara.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se desface aluatul de foietaj, se imparte vizual in 3 parti egale si se taie fasii late de 1-2 cm (se pot taia si drept, dar si oblic) in partile laterale, la mijloc punand apoi dovleacul placintar. Se impatureste dovleacul in foietaj, punand fasiile una peste alta alternativ. Se transfera cu grija foitajul pe o hartie de copt. Se unge cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte, apoi se presara zahar peste el. La fel se procedeaza si cu celalalt aluat de foietaj, numai ca pe celalalt l-am impartit in doua, rezultand doua foietaje impletite mai mici, si am taiat oblic fasiile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj impletit cu dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|