Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

Postat de CameliaComan in Dulciuri
28 Mai 2017 | 3161 vizualizari
Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

Reteta pentru picnic Acest desert atat de simplu de facut este foarte delicios. Aroma de portocale se potriveste atat de bine cu cea de scortisoara si cu gemul de caise. Recomand cu drag aceasta reteta pentru dimineti fericite, pentru picnic sau pentru zile in care poftesti sa mananci ceva dulce.

Ingrediente

  • 8 felii de paine
  • 1 ou mare sau doua oua mici
  • 60 ml lapte
  • 100 g zahar+scortisoara
  • 70 g unt pentru prajit
  • gem de caise
  • esenta de portocale

Mod de preparare

Pentru inceput, trebuie sa taiem coaja feliilor de paine. La final, vom obtine un patrat.

 Cu ajutorul unui sucitor, intindem patratele de paine. Ungem fiecare felie cu gem de caise, iar apoi, le rulam.

Intr-un bol, punem oul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam cu un tel pana la omogenizare.

 Intr-o tigaie incapatoare, punem untul sa se topeasca. Inmuiem friganelele in amestecul de lapte, oua si esenta de portocale. Adaugam friganelele si le prajim in untul incins, pana se rumenesc frumos. Amestecam zaharul cu 3 linguri de scortisoara.

Scoatem friganelele si le tavalim prin amestecul de scortisoara. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cheesecake cu jeleu de struguri

Postat de sufletista

Cheesecake cu jeleu de struguri

Maruntim biscuiti cu ajutorul blenderului,peste ei adaugam untul topit si amestecam pana ce biscuiti abosrb untul, Tapetam o tava cu pereti detasabili cu folie alimentara,adaugam biscuiti si cu...

Citeste continuarea

Tarta cu vanilie si capsuni

Postat de RuxyRux

Tarta cu vanilie si capsuni

Se razuie untul rece intr-un vas larg, se adauga restul ingredientelor ( reci) si se framanta un aluat de tarta care se infaineaza usor si se pune la rece pana se prepara crema(30 min). Crema:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2017, 19:52
Parca erai la regim
la 28.05.2017, 19:52
Eu sunt!
la 28.05.2017, 19:54
la 28.05.2017, 19:57
Foarte bune și de efect frigănelele astea!
la 28.05.2017, 20:13
Super!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking