Fursecuri cu pasta de macese

Postat de panacris in Dulciuri
20 Noi 2016 | 3686 vizualizari
Fursecuri cu pasta de macese

No, dacă Tata Zmeu, a început testările ptr Craciun, cu caltaboși, tobă și jumări, eu am demarat proba fursecurilor și prăjituricilor  pentru sărbătorile de iarnă ;) 

Ingrediente

  • 150 gr unt grăsime 65 % 
  • 300 gr făină albă de grâu 
  • 100 gr zahăr tos 
  • 1 plic zahăr vanilinat 
  • ½ linguriță sare de mare 
  • 1 plic praf de copt 
  • Pentru umplutură:
  • ½ borcan de cca. 300 ml pastă de măceșe - a la Panacris ;) http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html

Mod de preparare

Ce mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredientele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează toate ingredientele. Aluatul nu necesită timp de repaus la frigider, se poate lucra imediat. Un tips de la Elena, aluatul se întinde mai bine și ușor cu ajutorul foii de copt ;) vedeți în poza de mai jos ;) După ce s-a întins foaia, începe joaca, se decupează fursecurile de bază, apoi cele pentru partea de sus. Se așază ușor pe tava tapetată cu foaie de pergament și se coc cca. 10 minute, în cuptorul preîncins, la 180 grade. Baza fursecurilor se unge cu pastă de măceșe, mărinimos ;) Capacele de fursecuri se pudrează cu zahăr farin, încă în tavă înainte de montarea lor, apoi se așază cu grijă peste baza de fursecuri unse cu pastă de măceșe ;) Se pot consuma în cca. 60 de minute, până la 2 săptămâni, dacă mai rămân ;) Spor și poftă bună! Pe cât e de lung expus modul de preparare, pe atât de simplă e rețeta ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu pasta de macese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos

Postat de Valclaudia

Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu ouale si zaharul. Adaugam esenta de vanilie, praful de copt, cel de sare, coaja de lamaie rasa, iar la final, incorporam faina. Aluatul obtinut se...

Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca si zahar tos

Postat de Valclaudia

Fursecuri cu nuca si zahar tos

Untul (margarina), se amesteca cu: 2 oua, praf de copt, un praf de sare, 3 linguri pasta de macese, nuca macinata, zahar si smantana. Adaugam faina proaspat cernuta si obtinem un aluat elastic din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2016, 20:29
Delicioase!
la 20.11.2016, 20:35
Io vreau pasta de macese...
la 20.11.2016, 20:40
bune bune
la 20.11.2016, 20:43
bune si dragalase
la 20.11.2016, 20:45
Ce faine sunt!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking