Ingrediente
- 8 felii de paine
- 1 ou mare sau doua oua mici
- 60 ml lapte
- 100 g zahar+scortisoara
- 70 g unt pentru prajit
- gem de caise
- esenta de portocale
Mod de preparare
Pentru inceput, trebuie sa taiem coaja feliilor de paine. La final, vom obtine un patrat.
Cu ajutorul unui sucitor, intindem patratele de paine. Ungem fiecare felie cu gem de caise, iar apoi, le rulam.
Intr-un bol, punem oul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam cu un tel pana la omogenizare.
Intr-o tigaie incapatoare, punem untul sa se topeasca. Inmuiem friganelele in amestecul de lapte, oua si esenta de portocale. Adaugam friganelele si le prajim in untul incins, pana se rumenesc frumos. Amestecam zaharul cu 3 linguri de scortisoara.
Scoatem friganelele si le tavalim prin amestecul de scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|