Foite cu crema caramel

Postat de Creatsa in Prajituri
18 Noi 2012 | 20402 vizualizari
Foite cu crema caramel

Si acum sa va prezint niste foite super bune cu crema de caramel dupa reteta bunicii.

Ingrediente

  • Foite:
  • 120 g margarina Rama
  • 5 linguri lapte
  • 5 lingura zahar
  • vanilie
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac
  • 300 g faina
  • Crema:
  • 225 g zahar
  • 300 g unt
  • 5 linguri de faina
  • 350 ml lapte
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida

Mod de preparare

Mixam margarina cu ouale,zaharul ,laptele,vanilia,amoniacul si 4 linguri de faina.Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora.

Adaugam si restul de faina si facem o coca potrivita(sa nu fie f tare)

Coacem 4 foi pe fundul tavii timp de 7-8 min fiecare.(Depinde de cuptor)Trebuie doar sa se aureasca putin .

Crema:

Punem zaharul intr-o craticioara si il lasam pana se face o culoare maro (nu f inchis)

Stingem cu untul taiat bucatele si amestecam pana nu ramane nici un cubulet de zahar netopit.

Intre timp amestecam faina cu laptele si turnam in fir subtire peste caramel.Amestecam pe foc mic timp de 30 de min.(Sa nu fortati crema sa se ingroase mai repede,va avea gust de faina) Apoi o lasam la racit.

Asamblare:

Foita/Crema/Foita/Crema/Foita/Crema/Foita

Acoperim cu o folie si punem o greutate peste ea.Lasam peste noapte sa stea la loc racoros si umed pentru a se inmuia.

Vor iesi foarte fragede.

Dupa ce s-au inmuiat ii punem glazura de ciocolata .

O sa pun mai multe poze cu prajitura pentru ca am facut-o foarte des si mereu a avut succes.




Daca ti-a placut reteta noastra "Foite cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura

Crusta: Puneti caju in robot si il macinati. Intr-un bol taiati untul rece, oul, amestecati putin. Adaugati sarea, praful de copt, vanilie, apoi adaugati caju macinat si faina. Amestecati...

Citeste continuarea

Desert chec in 3 culori

Postat de sufletista

Desert chec in 3 culori

Mixam galbenusurile cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, esenta de vaanilie, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2012, 12:03
iami iami un deliciu
la 18.11.2012, 12:36
Multumesc!
la 18.11.2012, 12:53
faci numai bunatati!
la 18.11.2012, 13:00
Multumesc!
la 18.11.2012, 13:51
Mmmmm bunatate

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking