Fond brun de vita

Postat de Sylvia in Sosuri
16 Feb 2015 | 8348 vizualizari

Fondul de vita este de nelipsit din gastronomia franceza, daca vorbim de sosuri pentru carne, ( sos de piper, sos bordelaise, sos de ciuperci ) avem nevoie de o baza de fond , la orice carne de vita sau vanat mijotata indelung fondul de vita este de nelipsit. Secretul unui bun bœuf bourguignon , vita marengo....este un bun fond de vita si multa rabdare. Este relativ usor de facut doar ca necesita un timp mare de preparare .

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 20.02.2015, 10:08
Simona se fierb toate muuult timp ca sa iasa aroma din ele
la 20.02.2015, 10:11
Oana ai dreptate Jamie face sosuri de genul asta si englezii in general, o simpla deglasare de cratita in care au prajit ceva , subtiat cu fond, cu putina smantana si gata sosul. Francezii sunt mult mai meticulosi cu sosurile si cu jus/sucul ed rata, de roti de alte carnuri etc. In Franta sos inseamna deglasaj cu vin, garnitura aromatica adaugata( ceapa, morcov) fierbere cu fond macar o ora apoi filtrare, legarea sosului cu unt ....mai complicat si mai lung procedeul dar delicios

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking