Fondant pentru eclere, amandine

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
31 Dec 2018 | 7033 vizualizari
Fondant pentru eclere, amandine

E a doua oara cand incerc fondantul, prima data am dat-o de gard, acum am pus-o pe gard......si-am zis sa impartasesc cu voi experienta asta.....mie imi place sa-l mananc si ''gol'' asa cum este fara sa-l mai pun pe prajituri.....

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • 170 ml apa
  • 3 linguri miere
  • multa rabdare si atentie

Mod de preparare

In primul rand cratita in care fierbeti siropul sa fie foarte curata si sa fie din inox. Cat fierbem siropul bolul de la mixer il bagam la congelator. Punem in cratita de inox apa si zaharul si punem la foc foarte mic sa fiarba, din cand in cand udam cu apa rece marginile cratitei, cand incepe sa faca spuma luam spuma usor, este important sa umezim cu apa rece astfel impiedicam zaharisirea. Pentru ca eu n-am termometru sa masor temperatura am folosit trucul vechi din batrani, ca sa vad daca siropul este legat bine, adica am luat o picatura de sirop intre degete si daca se face un fir de cca 2 cm intre degete inseamna ca siropul este legat. Daca siropul este legat adaugam mierea si lasam sa fiarba nu mai mult de 2 minute, apoi transferam totul in bolul scos de la congelator si incepem sa mixam bine pana ce siropul incepe sa se albeasca, atunci este gata fondantul, se poate depozita intr-un borcan si se poate folosi cand aveti nevoie incalzindu-l pe baie de abur, se adauga cacao daca vrem sa iasa maro. Cam asta-i toata filozofia, multa rabdare si iese

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant pentru eclere, amandine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2018, 13:18
Suuuper! Am salvat si eu reteta, ca mare bataie de cap imi mai da.... Am si eu o varianta rapida, poate o sa pun si reteta, dar mai intai sa calculez exact gramajele ca am facut mereu la ochi
la 31.12.2018, 13:55
la 31.12.2018, 14:41
Bravo Cleme! Eu cu rabdarea nu prea ma inteleg asa ca nici fondant n-oi face! Arata grozav de bine al tau!
la 31.12.2018, 15:37
Merci pentru reteta!
la 31.12.2018, 15:46

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking