Ingrediente
- 2 cups zahar (normal, granulat)
- 1/2 cup apa
- 2 linguri sirop de porumb (eu am pus miere)
Mod de preparare
Se amesteca toate intr-o cratita pe focul cel mai mic posibil pina ce se dizolva tot zaharul. Se acopera si se mai lasa la fiert 2-3min.
Se descopera si se mai lasa pe foc fara a mai amesteca pina ce compozitia ajunge la 240 grade. Eu am lasat cam 1-2min, cred. Nu am termometru.
Se toarna compozitia intr-o tava stropita cu apa si acoperita cu o hirtie de copt ( data viitoare pun direct in tava, asa mi s-a parut ca arata si in pozele de pe site-ul cu reteta si cred ca e mai simplu asa) ( nu o uniformizati in tava, pur si simplu o turnati acolo, mai in mijloc, se imprastie ea).
Se lasa 2-3min la temperatura camerei pina siropul e cald la atingere, nu fierbinte. Cu o lingura de lemn umezita stringeti tot siropul in centru, apoi il imprastiati (faceti 8-uri, ceva de genul, il amestecati), iar il aduceti in centru, iar il imprastiati, etc. Tot asa pina devine o crema opaca. Se continua 5-10min pina cind compozitia devine tare si foarte greu de amestecat. Acum e farimicioasa, dar o stringeti pe un platou si o framintati bine cu mina umezita pina devine o coca, compacta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fondantul meu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|