Fondue de carne

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
18 Feb 2015 | 7488 vizualizari
Fondue de carne

Nu e practic o reteta ci o idee de ce sa folosim la un fondue.

Ingrediente

  • 200 gr carne de vitel
  • 200 gr piept de curcan
  • 3-4 carnati proaspeti
  • fructe: 1 mango, papaya, ananas
  • 8-10 cartofi
  • salata: salata verde, ceapa, rosii
  • sosuri: maioneza, ketchup, mustar, usturoi, sos de piper, sos de mango cu curry

Mod de preparare

- trebuie pregattite toate ingredientele inainte de a ne aseza la masa. Acest fel de mancare necesita ustensile speciale pentru fondue si se carnea s eprajeste la masa in ulei fierbinte, mentinut astfel de flacara dintr-un recipient special. 

- Deci cumparam carne de foarte buna claitate. Este foarte important, mai ales carnea de vitel. Daca va permiteit cumparati muschiuletul, daca nu, e buna si pulpa, dar fiti siguri ca e carne proaspata si frageda. Nu taiem carnea decat inainte de a ne asez ala amsa, cuburi potrivite si le saram putin cu sare grunjoasa.

- Carnea de curcan (piept) se taie cuburi si se condimenteaza cu usturoi zdrobit, sare, piper alb macinat . Punem putin vin si dma la frigider pentur cateva ore sa se marineze inainte de a-l servi. 

- Carnatul se taie felii

- Pregatim apoi sosurile: puteti cumpara deja gata facute . Eu am cumparat doua tipuri-cu piper si unul de mango si curry. Merge de minune cu carnea de pasare. Apoi eu am facut sosul coctail (maioneza, sare, piper, ketchup si putin whiskey). sosul de mustar (maioneza si mustar, sare, piepr) La acest capitol intra gusturile fiecaruia si la magazine gasim o mare varietate de sosuri gata facute. deci le pregatim si le punem frumos in vasele de ceramica de la fondue.

- Prajim cartofii pai ; facem si o salata dupa preferinte;

- Fructele se curata si se tau felii.

-Ducem toate la masa si apoi incingem pe aragaz vasul cu ulei si apoi il aducem la masa in forma de fondue . Fiecare isi alege carnea pe care o doreste sa o manance si o infinge in tepusa si o introduce in uleiul incins . Se lasa dupa preferinte, sa fie bine prajite sau mediu facute. E foarte important sa aveti o companie buna la masa si un vin pe masura .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondue de carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)

Postat de doralinda72

Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)

Amestecam ingredientele ptr chiftelute, inmuiem painea in apa apoi o stoarcem si o punem in carne, amestecam bine ptr a fi omogen. Incalzim uleiul ptr prajit bine, apoi formam chiftelutele, le dam...

Citeste continuarea

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

Postat de AdrianUdrea

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.  Presaram sare in interiorul lor si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2015, 00:33
delicios
la 18.02.2015, 06:32
Super!
la 18.02.2015, 08:22
Interesant! N-am probat încă, dar niciodată nu-i târziu
la 18.02.2015, 08:44
la 18.02.2015, 14:18

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking