Friganele dulci

Postat de miha in Dulciuri
30 Sep 2014 | 4644 vizualizari
Friganele dulci

N-am mai mancat friganele de multa, multa vreme. Nu stiu cum, dar n-am pregatit niciodata acest desert pentru copii. Si cum aveam ceva paine veche de vreo 2 zile, am facut aceste friganele dulci, in ideea de a le arata unul din acele dulciuri pe care le manca mami cand era mica. :))

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • felii de paine

Mod de preparare

Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul si extractul de vanilie. Turnam incet laptele si omogenizam.

Inmuiem feliile de paine in acest amestec, apoi le punem la prajit in tigaia cu putin ulei. Se prajesc la foc mic, pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Se servesc calde. Adaugati o lingura de inghetata de ciocolata, cateva fructe de padure si putin sos de ciocolata. Veti avea un mic dejun fabulos. Sau cina! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele dulci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

Postat de CameliaComan

Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

Pentru inceput, trebuie sa taiem coaja feliilor de paine. La final, vom obtine un patrat.  Cu ajutorul unui sucitor, intindem patratele de paine. Ungem fiecare felie cu gem de caise, iar...

Citeste continuarea

Friganele dulci sau sarate

Postat de margo

Friganele dulci sau sarate

Cele mai bune friganele se fac cu paine de casa pentru ca este mai deasa si nu e asa aerata.Painea se taie felii un pic mai groase.Ouale se bat impreuna cu laptele.Se adauga,in functie de varianta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2014, 10:56
Super
la 30.09.2014, 11:04
Imi faci pofta
la 30.09.2014, 11:04
Bunatatea copilariei
la 30.09.2014, 11:15
De unde să ştiu eu că sunt dulci dacă nu le-am gustat, adică ce, doar că scrie că ai pus zahăr trebuie să mă convingă de acest aspect? Că dacă erai frigănele arse, imaginea mă convingea, dar deh, tu ai vrut dulci.
la 30.09.2014, 11:31

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking