Ingrediente
- 8 felii de briosa
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 50 g de zahar
- 1 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie
- 25 g de unt
Garnitura de zmeură:
- 150 g de zmeură
- 15 g de zahar
- 50 ml apa minerala cu bule
Mod de preparare
Am folosit un rest de Brioşă belgiană
Incepeti cu garnitura de zmeura.
Intr-o tigaie, amestecati apa, zaharul si adaugati zmeura cand apa clocoteste. Presati cateva fructe pentru a lasa sucul sa iasa. Lasati cateva minute, astfel incat zmeura sa ramana inca intreaga. Adaugati cateva fructe intregi, luati de pe foc si rezervati.
Prreparati friganelele:
Amestecati zaharul, vanilia, ouale si adaugati treptat laptele. Inmuiati feliile de briosa in compozitie.
Prajiti-le in untul topit, intr-o tigaie incinsa.
Adaugati un pic de zahar-15 g in tigaie, pentru a carameliza briosa.
Depuneti garnitura de zmeura deasupra si presarati zahar pudra.
Serviti sunt delicioase :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele sau French toast" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|