French toast - Friganele

Postat de Corina33 in Dulciuri
10 Sep 2013 | 16092 vizualizari
French toast - Friganele

Un mic dejun dulce si imbietor, french toastul facut cum trebuie este crocant la exterior, moale la interior, aromat si bun!

Ingrediente

  • 4-5 felii de paine toast
  • 2 oua
  • 1-2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 4-6 linguri lapte
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • un praf de sare
  • 2 linguri unt si 2 linguri ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se incalzaste tigaia in care vom pune ueiul si untul pentru prajit.

Se amesteca bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat,praful de sare, laptele, coaja de lamaie si scortisoara.

Se inmoaie feliile de paine in amestecul obtinut si se prajesc la foc potrivit pana devin rumene pe ambele parti.

Se scot pe un prosop de hartie, dupa care se taie in doua pe diagonala si se servesc.

Se pot pudra cu zahar praf sau scortisoara, se pot servi cu miere de albine sau sirop de artar sau, de ce nu cu frisca si fructe. Yammiiii!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "French toast - Friganele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friganele sau French toast

Postat de ctlina

Friganele sau French toast

Am folosit un rest de  Brioşă belgiană  Incepeti cu garnitura de zmeura. Intr-o tigaie, amestecati apa, zaharul si adaugati zmeura cand apa clocoteste. Presati cateva fructe...

Citeste continuarea

Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter

Postat de Zamfira

Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter

Alegem o franzele alba cu felii mai grosute, veche de o zi, doua. Pentru varianta dulce: se pun feliile de franzela pe rand in lapte, apoi in ouale batute. Nu trebuie sa tinem prea mult...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2013, 15:00
Foarte bune!
la 10.09.2013, 15:01
Ce mic dejun îmbietor şi gustos!
la 10.09.2013, 15:06
la 10.09.2013, 15:07
ce bun
la 10.09.2013, 15:08
Si mie imi plac tare mult...dar uite in varianta dulce nu le-am mancat...e super si asa si va fi micul dejun de maine!!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking