Ingrediente
Pentru 2 portii:
- 4 felii de paine toast cu secara
- 2 oua
- 1 lingurita apa minerala
- 1 varf cutit sare
- 1 varf cutit piper
- 10-15 gr unt pentru prajit
Pentru servit:
- rondele de rosii
- branza rasa
- patrunjel verde sau busuioc
Mod de preparare
Spargem cele doua oua intr-un bol
Presaram peste ele sare si biper si le amestecam bine cu furculita.
Pune si apa minerala care le face mai pufoase si omogenizam.
Ungem vasul multicookerului cu putin unt, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 20 de minute( 10 minute pentru 2 friganele)
Cand untul incepe sa sfaraie, trecem cate doua felii de paine prin compozitia de oua si le scufundam in vasul multicookerului.
Le lasam sa se rumeneasca bine pe prima parte, apoi le vom intoarce cu ajutorul spatulei din dotare.
Procedam la fel si cu urmatoarele doua felii de paine.
Se servesc calde cu rosii si branza sau cascaval, alaturi de o cana de lapte/ceai/iaurt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|