Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)

Postat de ralu_ca in Porc
11 Aug 2013 | 5835 vizualizari
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)

si uite-ma si la reteta cu numarul 100, am ales ceva ce eu iubesc foarte mult sa prepar...frigarui cu sos de rosii la gratar..va invit si pe voi sa incercati :)

Ingrediente

  • pentru frigarui:
  • 1 kg carne porc
  • 12 cepe potrivite
  • 6-7 ardei grasi
  • sunca de casa 1 felie
  • 10 rosii cherry, 5 rosii potrivite
  • condimente grill picant
  • pentru sos de rosii:
  • 5 - 6 rosii potrivite
  • cateva rosii cherry
  • 5-6 ardei iuti
  • 1 catel usturoi
  • delikat
  • putina sare
  • 1 pahar bulion

Mod de preparare

Dupa ce ne-am aprovizionat cu tot ce ne trebuie, taiem carnea de porc ( eu am folosit de data asta ceafa, e putin mai grasa, dar se poate folosi si muschi de porc) bucati mici si subtiri astfel incat sa se poata frige ( la fel cum se vede in foto ), rosiile felii, ceapa rondele, ardeiul cuburi si sunca ( cate doua pentru fiecare frigaruie ) in bucati. Am inceput sa le infig pe betele speciale pentru frigarui ( facute de tatal meu pe care il iubesc foarte mult ), sunca, carne, ceapa, carne, rosie, carne, ardei, carne, ceapa, carne, rosie, carne, ardei.. si sunca. se aseaza pe o tava apoi le condimentam cu grill picant si le lasam la frigider pentru cateva ore, ( eu am preparat dimineata pe la 9 si le-am facut pe la 3 pm ) isi lasa o zeama.

Pentru sosul de rosii am cules cateva rosii potrivite, dar si cateva cherry si ardei iuti. Le-am pus pe gratarul incins si le-am lasat sa se coaca. Le-am luat si am inceput sa prepar sosul, curatandu-le de coaja si le-am pus intr-un vas, usturoiul tocat, ardeiul tocat, sare, delikat si bulion. Am amestecat si sosul a fost gata.

Intre timp frigaruile au fost puse pe jarul incins si in approx 25 minute acestea au fost gata de servire.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat

Postat de Satisfyyourcravings

Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat

Pentru kebab , se indeparteaza carnea din carnaciori si se amesteca cu carnea tocata de vita, Condimentele pentru Gratar, chilliul, patrunjelul tocat, ceapa rasa, usturoiul pisat, sare, piper si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2013, 16:48
Super savuoros! Felicitări și la cât mai multe rețete!
la 11.08.2013, 16:48
multumesc mult, Cristina!
la 11.08.2013, 17:03
la 11.08.2013, 17:04
Cat mai multe retete minunate!
la 11.08.2013, 17:06

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking