Ingrediente
- piept de pui -250 g (curcan,porc)
- vitel tanar - 250 g
- ceapa rosie- 1
- ceapa alba -1
- ardei rosu -1 mare sau 2 mai mici
- ardei galben -1
- ciuperci champignon nu prea mari- 12
- 6 bete pentru frigarui
- MARINADA
- otet balsamic - 1 lingura (sau 100 ml vin alb)
- sos soia - 1lingura
- sos chilli - 1lingura
- mustar iute - 1 lingurita
- mustar dulce - 2 lingurite
- boia dulce -1/4 lingurita
- piper macinat - 1 praf
- usturoi - 7 catei (sau 1 lingurita cu varf usturoi granulat)
- sare nu este nevoie deoarece sosul de soia e foarte sarat
Mod de preparare
Daca le frigem la gratarul din curte, punem betele la inmuiat, in apa rece, pentru 30 de minute. Le protejam astfel de caldura puternica emanata de carbuni sau lemne. In cazul in care le facem pe gratarul cu apa (cum am folosit eu), sarim peste acest pas.
Marinarea carnii se va face in seara zilei precedente sau cu minim 3 ore inainte.
1.Preparam marinada: usturoiul curatat il zdrobim cu latul lamei de cutit si daca mai e nevoie il mai taiem superficial.
2.Restul ingredientelor mentionate mai sus pentru marinada le amestecam cu usturoiul in castronul (nu prea mare) in care vom pune si carnea cuburi.
2.Taiem carnea (stoarsa bine de apa de la spalat) in cuburi cam de 2.5-3 cm pe care le vom pune in castronul cu marinada (de preferinta vas ceramic).
3.Taiem legumele cam de aceeasi marime cu carnea. Ciupercile nu le taiem, doar le indepartam piciorusele.
4.Formam frigaruile, alternand bucatile de pui cu cele de legume fara a le inghesui foarte tare.
5.Incingem bine gratarul la foc mediu (eu l-am folosit pe cel pe apa). Ungem cu unt sau ulei grilajul. Incap 3 frigarui puse in triunghi. Puneti capacul care se va sprijini pe bete dar e ok asa.
6.Se lasa la prajit pentru 10 minute la foc mediu. Nu trebuie sa fie flacara mare pentru ca se vor arde pe margini legumele inainte de a fi carnea facuta.
Dupa cca. 10 minute le intoarceti si le mai lasati maxim 5 minute.
Le mancam calde. Sunt foarte bune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu pui si vitel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|