Frigarui cu pui si vitel

Postat de Lia1 in Pui
29 Aug 2013 | 3651 vizualizari
Frigarui cu pui si vitel

Frigaruile imi plac la fel de mult ca pizza. Bineinteles ca daca le faceti la gratarul din curte, sunt mai gustoase, dar si in aceasta versiune sunt bune si satioase. Am pornit de la reteta lui Sidy de frigarui mixte la care am modificat tipul de carne, niste cantitati la marinada ... nu mare lucru. Cand le-am facut pentru prima oara (ca si acum alaturi de lipii facute in casa, sos de iaurt+usturoi+sare+putin patrunjel si salata) cum se zice, s-au batut turcii la gura lor si am primit cele mai multe felicitari de la ai mei. De aceea le-am facut din nou, ca sa va bucurati si voi la fel de mult desi fiecare stiti despre ce este vorba.

Ingrediente

  • piept de pui -250 g (curcan,porc)
  • vitel tanar - 250 g
  • ceapa rosie- 1
  • ceapa alba -1
  • ardei rosu -1 mare sau 2 mai mici
  • ardei galben -1
  • ciuperci champignon nu prea mari- 12
  • 6 bete pentru frigarui
  • MARINADA
  • otet balsamic - 1 lingura (sau 100 ml vin alb)
  • sos soia - 1lingura
  • sos chilli - 1lingura
  • mustar iute - 1 lingurita
  • mustar dulce - 2 lingurite
  • boia dulce -1/4 lingurita
  • piper macinat - 1 praf
  • usturoi - 7 catei (sau 1 lingurita cu varf usturoi granulat)
  • sare nu este nevoie deoarece sosul de soia e foarte sarat

Mod de preparare

Daca le frigem la gratarul din curte, punem betele la inmuiat, in apa rece, pentru 30 de minute.  Le protejam astfel de caldura puternica emanata de carbuni sau lemne.  In cazul in care le facem pe gratarul cu apa (cum am folosit eu), sarim peste acest pas.

Marinarea carnii se va face in seara zilei precedente sau cu minim 3 ore inainte.

1.Preparam marinada: usturoiul curatat il zdrobim cu latul lamei de cutit si daca mai e nevoie il mai taiem superficial.

2.Restul ingredientelor mentionate mai sus pentru marinada le amestecam cu usturoiul in castronul (nu prea mare) in care vom pune si carnea cuburi.

2.Taiem carnea (stoarsa bine de apa de la spalat) in cuburi cam de 2.5-3 cm pe care le vom pune in castronul cu marinada (de preferinta vas ceramic).

3.Taiem legumele cam de aceeasi marime cu carnea. Ciupercile nu le taiem, doar le indepartam piciorusele.

4.Formam frigaruile, alternand bucatile de pui cu cele de legume fara a le inghesui foarte tare.

5.Incingem bine gratarul la foc mediu (eu l-am folosit pe cel pe apa). Ungem cu unt sau ulei grilajul. Incap 3 frigarui puse in triunghi. Puneti capacul care se va sprijini pe bete dar e ok asa.

6.Se lasa la prajit pentru 10 minute la foc mediu. Nu trebuie sa fie flacara mare pentru ca se vor arde pe margini legumele inainte de a fi carnea facuta.
Dupa cca. 10 minute le intoarceti si le mai lasati maxim 5 minute.

Le mancam calde. Sunt foarte bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu pui si vitel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Retete similare

Frigarui japoneze Tsukune teriyaki

Postat de ctlina

Frigarui japoneze Tsukune teriyaki

Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron. Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul. Amestecati bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2013, 21:08
la 29.08.2013, 21:09
Bunatate de frigarui ne-ai adus
la 29.08.2013, 21:11
Inseamna ca ti-au placut foarte mult daca le-ai repetat!
la 29.08.2013, 21:16
Wow, ce bine arata si ce pofta mi-ai facut!
la 29.08.2013, 21:18
E carnita,nu-i porc dar merge...

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking