Ingrediente
- 1 praz - partea alba cam 150 gr
- 350 gr de carne tocata (pui, curcan, porc, vitel....)
- 2 linguri de sos soia light
- 2 linguri de sos soia dark
- 1 lingurita de zahar
- piper proaspat macinat
- 1/2 lingurita pudra de ghimbir
- 2 felii de paine
- 1 lingura de ulei
Mod de preparare
Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron.
Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul.
Amestecati bine si dati la rece 1 ora.
Faceti chiftelute mici si rotunde. Dati-le prin sosul de soia dark.
Puneti-le la prajit intr-o tigaie cu un pic de ulei.
Cand sunt colorate un pic adaugati 3-4 linguri de apa.
Sosul trebuie sa se ingroase si chiftelutele trebuie sa se rumeneasca bine.
Lasati un pic sa se raceasca. Faceti frigaruile si puneti peste ele sosul ramas in tigaie. Serviti cald.......
Puteti sa adaugati ca garnitura :
- Orez -reteta aici
- Taietei- Nouilles chinezesti
- Orez Cantonez- Chinezesc
In acelasi timp am facut Frigarui Yakitori - reteta aici
Pofta Buna !!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui japoneze Tsukune teriyaki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|