Ingrediente
Chiftelute
- 1kg carne ( amestec porc si vita)
- 3 cepe
- 2 oua
- sare
- piper
- cimbru
- patrunjel
Sosul marinat
- 300 g pasta tomate
- 3 cepe
- 1 lingurita otet
- 1 lingurita zahar
- foi de dafin
Mod de preparare
Pregatim mai intai chiftelutele.Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt,condimente ,apoi cele 2 oua si la final patrunjelul tocat.Omogenizam bine compozitia,gustam sa fie sarat,piperat si tot ce mai trebuie.Formam chiftelutele si le prajim.
Dupa ce am terminat de prajit ne apucam sa facem sosul marinat.Taiem ceapa marunt si o punem in cratita cu ulei incins( cca 50 ml ulei),lasam sa se caleasca,adaugam o jumatate de cana cu apa si lasam sa fiarba bine,Apoi adaugam pasta de tomate pe care o desfacem cu apa,cat dorim sa fie de gros sosul sau subtire.Lasam sa clocoteasca la foc moderat cca 20 min,dupa care adugam zaharul si otetul si mai lasam sa fiarba 5-10 min.Adaugam chiftelutele si lasam cca 25 min sa fiarba la foc domol.La final adaugam 2-3 frunze de dafin si patrunjelul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|