Ingrediente
- 500 g carne de porc tocata
- 3 felii de paine inmuiate in lapte sau un cartof mai mare
- 1 capatana mica de usturoi
- 1 ceapa mica
- 1 ou
- sare
- piper
- cimbru
- ulei pentru prajit
- 4 linguri faina
- 2 legaturi marar
- 2 legaturi patrunjel
- Sos
- 1 lingura ulei de la prajit
- 500 ml suc de rosii
- 1 pahar vin alb
- 1 lingurita zahar
- sare
- piper
- 6 frunze de dafin
Mod de preparare
Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul pisat bine, painea stoarsa sau cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici, ou, sare, piper, putin cimbru, verdeata spalata si taiata marunt. Amestecam bine totul, apoi formam chiftele, le trecem prin faina, le aplatizam in palma si le punem in ulei la prajit. Le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam deoparte pana facem sosul.
In cratita cu o lingura de ulei rasturnam sucul de rosii, adaugam zaharul, frunzele de dafin si vinul. Lasam sa fiarba cateva minute, condimentam dupa gust apoi adaugam chiftelele, mai lasam sa fiarba la foc mic 5 minute, sa se mai ingroase sosul.
Scoatem dafinul si se pot servi cu diferite garnituri de orez sau piure de cartofi, dar si asa simple cu salata de rosii sau si mai bune, cu mamaliguta (ha, ha) !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|