Chiftelute marinate cu piure de cartofi

Postat de FlaviaD in Porc
22 Iul 2013 | 7280 vizualizari
Chiftelute marinate cu piure de cartofi

Aveam pofta de chiftelute marinate, asa ca am dat fuga la magazin si m-am aprovizionat cu carne tocata de porc proaspata si buna. Ca sa fac chiftelutele, pe langa carne tocata, am avut nevoie de doua oua, de marar, ceapa, usturoi si condimente.

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 legatura de marar
  • 3 cepe de marime potrivita
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 500 ml de sos de rosii
  • faina neagra
  • ulei de masline pentru prajit
  • condimente
  • sare,
  • piper alb,
  • piper verde,
  • chilli si maghiran,
  • condimente de chiftelute – optional

Mod de preparare

Am taiat doua cepe potrivite si jumatate de capatana de usturoi si le-am amestecat cu carnea tocata intr-un castron impreuna cu ouale, mararul proaspat si cu condimentele. Pe post de condimente am folosit sare, piper alb, piper verde, chilli si maghiran. Daca doriti, puteti adauga si condimente pentru chiftele.

Cand s-au omogenizat toate, am intins direct pe masa doi pumni de faina neagra, am luat cu mana cate o gramajoara din amestecul de carne tocata cu condimente si am dat fiecare gramajoara in parte prin faina. Chiftelutele se pot aplatiza usor cu palma daca dorim sa fie mai plate, iar daca le dorim mai rotunde, le lasam asa, fara a mai apasa cu palma pe ele.

Apoi am pregatit o tigaie cu ulei pe foc – ulei am pus suficient cat sa acopere fiecare chifteluta pana la jumatate – si am pus chiftelutele la prajit in ulei. Le-am lasat cat sa se rumeneasca cat de cat pe fiecare parte, dupa care le-am scos si le-am lasat pe o farfurie pana ce am pregatit sosul pentru marinata.

Pentru sos am avut nevoie de o ceapa pe care am taiat-o marunt impreuna cu jumatatea cealalta de capatana de usturoi si un ardei iute taiat marunt. Le-am prajit putin in ulei, apoi am adaugat sos de rosii cam jumatate de litru si am amestecat cu doua linguri de faina tot neagra. Am amestecat pana ce s-a ingrosat precum o budinca si am introdus chifteluetele in marinta.

Le-am lasat sa mai fiarba la foc mic circa 5-7 minute in sosul de marinata.

Am servit alaturi de piure de cartofi.

 Pentru mai multe retete si sa ne cunoastem mai bine ma gasiti pe blogul meu :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Retete similare

Chiftelute marinate cu piure de cartofi

Postat de MIUTA

Chiftelute marinate cu piure de cartofi

Am amestecat carnea cu ceapa data pe razatoare,cartoful dat pe razatoare,pesmetul imuiat in apa,usturoiul pisat,o lingura marar tocat,2 oua sare si piper.Se amesteca bine toate ingredientele.Apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2013, 13:46
bun bun
la 22.07.2013, 19:24
la 22.07.2013, 20:22
Ai pregatit ceva pe placul meu
la 22.07.2013, 21:08
la 22.07.2013, 22:01
super bine arata...

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking