Frigarui japoneze Tsukune teriyaki

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
6 Iun 2015 | 4134 vizualizari
Frigarui japoneze Tsukune teriyaki

Preferatele mele.......... « Tsukune » つくね este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc sau pui .

Ingrediente

  • 1 praz - partea alba cam 150 gr
  • 350 gr de carne tocata (pui, curcan, porc, vitel....)
  • 2 linguri de sos soia light
  • 2 linguri de sos soia dark
  • 1 lingurita de zahar
  • piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 2 felii de paine
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron.

Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul.

Amestecati bine si dati la rece 1 ora.
Faceti chiftelute mici si rotunde. Dati-le prin sosul de soia dark.

Puneti-le la prajit intr-o tigaie cu un pic de ulei.
Cand sunt colorate un pic adaugati 3-4 linguri de apa.
Sosul trebuie sa se ingroase si chiftelutele trebuie sa se rumeneasca bine.
Lasati un pic sa se raceasca. Faceti frigaruile si puneti peste ele sosul ramas in tigaie. Serviti cald.......

Puteti sa adaugati ca garnitura :
- Orez  -reteta aici
Taietei- Nouilles chinezesti
Orez Cantonez- Chinezesc

In acelasi timp am facut Frigarui Yakitori - reteta aici

Pofta Buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui japoneze Tsukune teriyaki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele in sos de maioneza cu iaurt si ceapa rosie

Postat de merisor67

Chiftele in sos de maioneza cu iaurt si ceapa rosie

Trebuie să pregătim mai întâi ceapa roșie care trebuie să stea câteva ore bune în oțet cu apă și sare. Ideal ar fi să o lăsăm de seara până a doua zi,...

Citeste continuarea

Piept de pui cu sos de gorgonzola

Postat de sufletista

Piept de pui cu sos de gorgonzola

Pieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele. Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2015, 15:01
M-ai spart)o reteta mai faina ca si cealalta
la 06.06.2015, 15:03
mersi Cris
la 06.06.2015, 15:16
la 06.06.2015, 15:23
vreau sa le incerc si eu pe-astea.....
la 06.06.2015, 15:42
Astea is mortales!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking