Ingrediente
- 500 gr carne porc
- 200 gr carne porc afumata
- 2 cepe rosii
- 2 ardei rosii
- 1 gogosar verde
- 1 zucchini verde
- 50 ml ulei
- 50 ml vin rosu
- 50 ml apa minerala
- 1 lingura sos soia
- 1 lingurita usturoi deshidratat [pudra]
- 1 lingura zataar -https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper negru macinat
- 1 kg cartofi
- salata verde
- zeama proaspata de lamie
-aveti nevoie de frigarui[bete] de lemn sau de metal inoxidabil
Mod de preparare
- Cartofii se curata, se spala, se feliaza si se tin in apa rece.Altfel ei se innegresc.
- Frigaruile [betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Aceasta operatiune este necesara pentru ca lemnul sa nu se arda la coacere.
- Carnea se feliaza in bucati potrivite [ cat o imbucatura buna ].
- Curatati, spalati si feliati legumele.
- Feliile de legume trebuie sa fie egale sau putin mai mari decat cele de carne .
- Intr-un bol incapator se pun toate ingredientele [ mai putin patrunjelul verde si cartofii ] si se amesteca.
- Se da vasul la rece timp de 2 ore. Amestecati din cand in cand.
- Puneti la fiert cartofii in apa cu sare.
- Se scoate de la rece vasul cu carne si legume marinate.
- Scurgeti excesul de lichid.
- Insirati pe betele de lemn, altenativ, bucati de carne si de legume.
- Se pun frigaruile in tava non-aderenta si se dau la cuptor pana se rumenesc.
- Din cand in cand frigaruile se intorc pentru a se rumeni pe toate partile.
- Eu am copt 20 minute la 250 grade C.
- Scurgeti cartofii de apa in care au fiert. Cartofii se pun in tava in care s-au copt frigaruile si se amesteca cu grasimea ramasa de la coacera acestora.
- Serviti frigaruile cu cartofii natur amestecati si presarati cu mult patrunjel verde tocat.
- Alaturat puteti servi o salata de verdeturi. Noi am avut salata verde stropita cu zeama proaspata de lamaie.
Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de octombrie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|