Frigarui de octombrie

Postat de mihaelar63 in Porc
27 Oct 2018 | 2791 vizualizari
Frigarui de octombrie

 ,,Retete inspirate de toamna "  Am decis sa prepar pentru cina de sambata frigarui. Cele ale Ksenyei isi asteptau randul la retetele favorite https://www.bucataras.ro/retete/varza-cu-afumatura-si-sorici-88411.html. Am dat o fuga si pe la Sidy https://www.bucataras.ro/retete/frigarui-mixte-cu-cartofi-byron-26078.html. Rezultatul il vedeti aici in varianta mea. Am preparat bunatatea de frigarui la cuptorul electric folosind functia grill.

Ingrediente

  • 500 gr carne porc
  • 200 gr carne porc afumata
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei rosii
  • 1 gogosar verde
  • 1 zucchini verde
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin rosu
  • 50 ml apa minerala
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingurita usturoi deshidratat [pudra]
  • 1 lingura zataar -https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 kg cartofi
  • salata verde
  • zeama proaspata de lamie

-aveti nevoie de frigarui[bete] de lemn sau de metal inoxidabil

Mod de preparare

  1. Cartofii se curata, se spala, se feliaza si se tin in apa rece.Altfel ei se innegresc.
  2. Frigaruile [betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Aceasta operatiune este necesara pentru ca lemnul sa nu se arda la coacere.
  3. Carnea se feliaza in bucati potrivite [ cat o imbucatura buna ].
  4. Curatati, spalati si feliati legumele.
  5. Feliile de legume trebuie sa fie egale sau putin mai mari decat cele de carne .
  6. Intr-un bol incapator se pun toate ingredientele [ mai putin patrunjelul verde si cartofii ] si se amesteca.
  7. Se da vasul la rece timp de 2 ore. Amestecati din cand in cand.
  8. Puneti la fiert cartofii in apa cu sare.
  9. Se scoate de la rece vasul cu carne si legume marinate.
  10. Scurgeti excesul de lichid.
  11. Insirati  pe betele de lemn, altenativ, bucati de carne si de legume.
  12. Se pun frigaruile in tava non-aderenta si se dau la cuptor pana se rumenesc.
  13. Din cand in cand frigaruile se intorc pentru a se rumeni pe toate partile.
  14. Eu am copt 20 minute la 250 grade C.
  15. Scurgeti cartofii de apa in care au fiert. Cartofii se pun in tava in care s-au copt frigaruile si se amesteca cu grasimea ramasa de la coacera acestora.
  • Serviti frigaruile cu cartofii natur amestecati si presarati cu mult patrunjel verde tocat.
  • Alaturat puteti servi o salata de verdeturi. Noi am avut salata verde stropita cu zeama proaspata de lamaie.

                        Pofta Buna !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de octombrie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume

Postat de rocsi_1612

Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume

Spalam cotletul si il tamponam cu un servet de bucatarie. Ficateii ii tinem 10 minute in apa pentru a mai iesi sangele, apoi ii scurgem bine. Curatam dovlecelul, il taiem felii rotunde,...

Citeste continuarea

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

Postat de privatelaura

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

Cum se prepara Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa: Se curata cartofii de coaja, apoi se spala si se taie cuburi marisoare. Cartofii noi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2018, 22:17
bune bune
la 27.10.2018, 22:20
Tare gustoase și aspectuoase!
la 27.10.2018, 22:32
la 27.10.2018, 22:39
Aveti si denoiembrie , ca ma duc la plantat de pomi si o sa mi se faca foame......
la 27.10.2018, 23:16

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking