шашлык- frigarui de porc

Postat de Ksenya in Porc
13 Oct 2016 | 3998 vizualizari
шашлык- frigarui  de porc

шашлык- frigarui ,este o reteta raspandita in CSI ca si micii in Romaia.Se pare ca are origini din muntii Caucaz. Nu exista foc fara frigarui,cum nici gratar fara mici ,cand e vorba de iesit la iarba verde.Carnea  din care se prepara : berbec,porc,pui,vita. Astazi o sa va prezint o reteta clasica de frigarui de porc

Ingrediente

  • 2kg carne porc(ceafa)
  • 4 cepe
  • un pahar de vin sec
  • 1 ingurita coriandru
  • 1 lingurita piper macinat
  • apa minerala
  • 1 ligura rasa sare
  • 5 foi dafin
  • 6-8 boabe ienibahar

Mod de preparare

Carnea o spalam ,o tamponam cu un prosop de bucatarie si o taiem bucati mai mari.Intr-o caserola sau galetusa ,orice dar sa aiba capac ,punem carnea ,adaugam contimentele, vinul,sarea ,completam cu apa minerala daca nu s-a acoperit carnea cu suficient lichid.Ceapa o taiem rondele si o adaugam in caserola.Acoperim si dam la firigider,pentru 10-12 ore,se poate tine la marinat pana la 36 ore.

Se incinge focul,cand jarul este domol fara a se scoate flacari din carbuni se aseaza petele cu carne si se sta langa flacaca si se invart la interval de 1-2 minute.Carnea nu trebuie sa fie uscata ci suculenta. Cand este gata se servesteoptional  cu rondele de ceapa si patrunjel sau sos picant sau tkemali

 

Daca ti-a placut reteta noastra "шашлык- frigarui de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

Postat de simona72

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

Ne pregatim ingredientele pentru tocanita. Fiind foarte cald afara am preferat sa fac tocanita la aparatul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se cupleaza aparatul la sursa de curent, se...

Citeste continuarea

Frigarui de porc cu cartofi

Postat de licurici_lra

Frigarui de porc cu cartofi

Carnea se spala bine, se taie cubulete si se amesteca cu sosurile (barbecue si chilli), apoi se baga la frigider cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie cuburi potrivite. Betele pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2016, 16:35
vin la masa
la 13.10.2016, 16:36
Bya ,iar ? Vin-o odata!
la 13.10.2016, 16:37
bune bune
la 13.10.2016, 16:39
Motane , is datoare cu reteta ta de zacusca,deci portie dubla!
la 13.10.2016, 17:16

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking