Ingrediente
- 2kg carne porc(ceafa)
- 4 cepe
- un pahar de vin sec
- 1 ingurita coriandru
- 1 lingurita piper macinat
- apa minerala
- 1 ligura rasa sare
- 5 foi dafin
- 6-8 boabe ienibahar
Mod de preparare
Carnea o spalam ,o tamponam cu un prosop de bucatarie si o taiem bucati mai mari.Intr-o caserola sau galetusa ,orice dar sa aiba capac ,punem carnea ,adaugam contimentele, vinul,sarea ,completam cu apa minerala daca nu s-a acoperit carnea cu suficient lichid.Ceapa o taiem rondele si o adaugam in caserola.Acoperim si dam la firigider,pentru 10-12 ore,se poate tine la marinat pana la 36 ore.
Se incinge focul,cand jarul este domol fara a se scoate flacari din carbuni se aseaza petele cu carne si se sta langa flacaca si se invart la interval de 1-2 minute.Carnea nu trebuie sa fie uscata ci suculenta. Cand este gata se servesteoptional cu rondele de ceapa si patrunjel sau sos picant sau tkemali
Daca ti-a placut reteta noastra "шашлык- frigarui de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|