Frigarui imprastiate

Postat de mihaelar63 in Pui
8 Mai 2019 | 1489 vizualizari
Frigarui imprastiate

"Retete pentru mese in familie"    Initial am pregatit ingredientele pentru frigarui cu piept de pui pentru  cei  ce nu consuma grasimi . Pentru ca mai aveam si alte preparate de finalizat si timpul era scurt nu am mai avut timp sa le insir  pe bete de frigaruie .  Am pus ingredientele pregatite intr-un vas ceramic la cuptor . Ne-a placut rezultatul , carnea s-a pastrat mai frageda decat daca o pregateam dupa planul cel de intai !!!

Ingrediente

  • 600 gr piept de pui dezosat fara piele
  • 200 gr jambon afumat de casa
  • 200 gr ciupercute champignon de Paris [ intregi] , conservate
  • 1 zucchini verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 bucata praz, partea verde
  • 1 crenguta busuioc verde
  • 1 lingura usturoi verde tocat marunt
  • 1 varf cutit pudra de turmeric
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • 1/2 lingurita pudra usturoi
  • 1/2 linurita boia
  • 2 linguri ulei susan
  • 2 linguri sos soia
  • sare

Mod de preparare

  1.  Pieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza in bucati cam de marimea unei cutiute de chibrituri.
  2. Ciupercile se scot din saramura si se limpezesc cu apa rece.
  3. Legumele se curata si se spala.
  4. De aceiasi marime se feliaza si jambonul si pe cat posibil ardeiul rosu, zucchini si prazul verde.
  5. Astfel carnea, jambonul, prazul, ardeiul si zucchini se pun intr-un bol impreuna cu ciupercutele.
  6.  Se adauga putina sare, condimentele pregatite [piper cu lamaie, pudra usturoi, turmeric ]si se amesteca cu uleiul de susan si sosul de soia.
  7. Sarati usor pentru ca jambonul, ciupercutele si sosul de soia contin deja sare.
  8.   Lasati la marinat timp de o ora  impreuna cu busuiocul verde tocat marunt.
  9. Se transfera amestecul de carne cu legume intr-un vas ceramic si se da la cuptor timp de 40 minute la 200 grade.
  10. La inceput se acopera vasul cu o bucata de hartie de copt care a fost udata si mototolita. Astfel preparatul nu se va usca sau arde pe partea superioara.
  11. Se indeparteaza hartia de copt in ultimele zece minute.
  12. Incercati daca puiul este patruns chiar dupa 30 minute si scurtati timpul de preparare daca este necesar.
  13. La servire dati prospetime preparatului cu ajutorul usturoiului verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui imprastiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Stufat de pui cu leurda

Postat de MotanLaOale

Stufat de pui cu leurda

Se pun pulpele la prajit intr-o cratita in ulei 4-5 minute pe toate partile. Se pune si ceapa uscata, curatata si tocata, si se mai caleste 3-4 minute. Se presara vegeta si piper. Se pune...

Citeste continuarea

Ostropel cu pui de curte

Postat de eumimi

Ostropel cu pui de curte

Fierbem carnea de pui. Calim usturoiul impreuna cu carnea de pui, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam la fiert inca 20-25 de minute. Potrivim de sare si piper si adaugam verdeata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2019, 13:07
Adauga comentariu...
la 08.05.2019, 13:12
Gustos!
la 08.05.2019, 13:26
la 08.05.2019, 13:46
Foarte bune, frigăruile, oricum ar fi preparate...!
la 08.05.2019, 14:02
bun bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking