Se incalzeste o tigaie adinca de otel cu uleiul. In acest rastimp se taie carnea in bucati de marimea de 3x4 cm - nu mai mici. Se adauga toata carnea cu 2 catei de usutroi taiati in felii pe tigaia incinsa bine si se prajesc la foc mare timp de 10-15 minute , amestecindu-le mereu cu o lingura de lemn. Carnea se va rumeni , va prinde o pojgita .Acest truc permite carnii sa-si pastrreze sucul ei si vom obtine la final o carne foarte prajita bine si foarte suculenta.
Intr-un ceaun se toarna continutul din tigaie, tot usturoiul de la prima capatina,taiat feliute, 50 gr de vin ,toate condimentele , in afara de frunza de dafin, sarea nu se adauga . Se taie in cubulete toata ceapa si se adauga in ceaun. Se amesteca totul foarte bine si se lasa sa fiarba la un foc moderat timp de 10 minute.
Dupa aceeia se amesteca inca odata, se acopera ceaunul cu capacul si se lasa sa se coaca carnea la o temperatura mica timp de 15 minute. Se scoate capacul, se adauga restul de vin alb si sarea dupa gust, 2 frunze de dafin . Se amesteca, se pune capacul ( nu pe deplin) si se mai coace carnea inca 20 minute. Din cind in cind mai amestecat.
Cu 5 minute inante de a fi gata carnea se adauga tot usuroiul pisat de la a doua capatina. Se stinge focul, nu se scoate capacul si lasati carnea sa-si imbibe mirosul de condimente si usturoi timp de 15 minute. Ceapa se caramelezeaza si se farima , nu se simte , dar ii da carnii un gust foarte placut dulce-piperat. . Dupa aceasta metoda carnea de porc, vitel sau miel se prepara timp de 1 ora, de pui timp de 40 minute.