FRIPTURA ( TOCHITURA) DIN CARNE DE PORC

Postat de anisoara in Porc
9 Feb 2010 | 68940 vizualizari
FRIPTURA ( TOCHITURA) DIN CARNE DE PORC

Vreau sa va descriu mancarea mea preferata din carne de porc sau vitel. La noi se spune la aceasta reteta - friptura din carne de porc. Aici in Romania am auzit , ca se zice Tochitura. Oricum denumirea nu ne impiedica sa mancam aceasta friptura cu o bucatica de mamaliga si cu brinza de oaie rasa prin razatoare. Este o mincare traditionala, dar fiecare gospodina o prepara in felul ei.

Ingrediente

  • 1,5  kg de carne - porc, vitel sau miel
  • 120 gr vin alb sec
  • 2 capatini mijlocii de usturoi
  • 2 capatini mari de ceapa
  • 75 gr de ulei 
  • condimente:
  • piper aromat in boabe, piper  negru macinat ,
  • cimbru uscat,frunza de dafin, piper rosu marunt
  • coriandru, sare .

Mod de preparare

Se incalzeste o tigaie adinca  de otel  cu uleiul. In acest rastimp se taie carnea in bucati  de marimea de 3x4 cm - nu mai mici. Se adauga toata carnea cu 2 catei de usutroi taiati in felii  pe tigaia incinsa bine si se prajesc la foc mare timp de 10-15 minute , amestecindu-le mereu cu o lingura de lemn. Carnea se va rumeni , va prinde o pojgita .Acest truc permite carnii sa-si pastrreze sucul ei si vom obtine la final o carne foarte prajita bine si foarte suculenta. 

Intr-un ceaun se toarna continutul din tigaie, tot usturoiul de la prima capatina,taiat feliute,  50 gr de vin ,toate condimentele , in afara de  frunza de dafin, sarea nu se adauga . Se taie in cubulete toata ceapa si se adauga in ceaun. Se amesteca totul foarte bine si se  lasa sa  fiarba la un foc moderat timp de 10 minute.

Dupa aceeia se amesteca inca odata, se acopera ceaunul cu capacul si se lasa sa  se coaca carnea la o temperatura mica timp de 15 minute.  Se scoate capacul, se adauga restul de vin alb si sarea dupa gust, 2 frunze de dafin . Se amesteca, se pune capacul ( nu pe deplin) si se mai coace carnea inca 20 minute. Din cind in cind mai amestecat.

Cu 5 minute inante de a fi gata carnea se adauga tot usuroiul pisat de la a doua capatina. Se stinge focul, nu se scoate capacul si lasati carnea sa-si imbibe mirosul de condimente si usturoi timp de 15 minute. Ceapa se caramelezeaza si se farima , nu se simte , dar ii da carnii un gust foarte placut dulce-piperat. . Dupa aceasta metoda  carnea de porc, vitel sau  miel se prepara timp de 1 ora, de pui timp de 40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "FRIPTURA ( TOCHITURA) DIN CARNE DE PORC" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi. Carnea se bate cu ajutorul unui ciocan si se taie in 3 pe lungime, lasand-o netaiata la un capat. Circa 100 ml ulei se amesteca cu piperul,...

Citeste continuarea

Iahnie de fasole alba Domus cu carne de porc la slow cooker Crock Pot

Postat de mihaelar63

Iahnie de fasole alba Domus cu carne de porc la slow cooker Crock Pot

Fasolea se spala si se pune sa se inmmoaie in multa apa calduta pana a doua zi. Se scurge fasole de apa [ daca mai este] si se pune la fiert in slow cooker Crock Pot timp de 3 ore,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2010, 19:02
ce nebunie e pe farfurie....
la 09.02.2010, 19:23
da intradevar arata foarte apetisant
la 09.02.2010, 20:47
Ce bine arata!
la 09.02.2010, 22:09
Excelent arata ce pofta mi-ai facut
la 09.02.2010, 22:29
Anisoara ,dupa de ai adaugat si usturoiul am inceput sa inghit in sec;

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking