Ingrediente
- jumatate de kg de carne de porc mai slaba
- O ceapa mai mica
- maioneza din comert
- cascaval ras
- sare
- piper
- boia dulce
- 2 linguri de ulei
Pentru garnitura:
- O cana de orez
- 500g ciuperci prospete
- O ceapa medie
- 2 cani si jumatate de apa
- o lingura de bulion
- sare
- piper
Mod de preparare
Pentru friptura:
Am taiat felii cotletul si le-am batut cu un ciocan de bucatarie, sa fie subtiri ca de snitel.
Intr-o tava am pus uleiul, am asezat carnea si le-am condimentat pe ambele parti cu sare, piper si boiaua dulce. Peste fiecare bucata de carne am pus putina maioneza , ceapa taiata julienne si cascavalul.
Am dat la cuptor pentru aprox. 50 min, pana se rumeneste deasupra. Le-am scos imediat pe o farfurie pentru a evita lipirea cascavalului de tava.
Pentru garnitura:
Am pus intr-o tigaie putin ulei, am asezat ciupercile curatate, spalate si taiate fidelute, dupa ce a scazut apa de la ciuperci, am pus si ceapa si am lasat 2-3 minute, peste am pus orezul spalat, apa si bulionul. Mai spre sfarsit am potrivit de sare si piper si am lasat pana a scazut toata apa.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la cuptor cu ceapa, cascaval si garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|