Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor

Postat de mihaelar63 in Oaie
3 Dec 2018 | 6175 vizualizari
Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor

  ,, Reteta romaneasca"  Acum cand este frig afara cuptorul functioneaza la capacitatea maxima. Cam asa am invatat eu sa fac friptura de miel de la mama mea, impanata cu usturoi si slaninuta. Ce este mai usor decat sa prepari o fripturica aburinda la cuptor pe care o vei servi celor zgribuliti sositi acasa. .  

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de berbecut cu os
  • 1 kg cartofi
  • 100 gr slaninuta afumata
  • 100 ml ulei
  • 8 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • piper negru macinat proaspat
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1.  Bucata de carne de berbecut se spala si se curata bine de pelite.
  2. Se tamponeaza cu un servet sa nu aiba exces de umiditate.
  3. Usturoiul se curata si 4 catei se taie in jumatati.
  4. Slaninuta se taie in bucatele [ Soldatei cum spuneam cand eram mici :D ]
  5. Cu varful unui cutit ascutit se inteapa carnea din loc in loc si se introduc bucatele de usturoi si de slaninuta.
  6. Aceste bucatele vor da savoare fripturii de berbecut.
  7. Se freaca bine pulpa de berbecut cu sare si se prajeste intr-o tigaie pe toate partile cateva minute.
  8. Dupa ce a prins o crusta, se transfera intr-o tava in care se pune putina apa si se da la cuptor.
  9. Curatati cartofii. Acestia se taie in bucati pe lung si se spala.
  10. Asezati feliile de cartofi in tava. Sarati. Piperati.
  11. Taiati celellalte bucati de usturoi si le distribuiti peste cartofi.
  12. Se lasa tava cu friptura si cartofi la copt in totala cam o ora si jumatate.
  13. In ultimele 10 minute se adauga pe desupra ardeiul rosu taiat cubulete.
  14. Cand friptura incepe sa se rumeneasca, este gata.
  15. Gustati si sarati /piperati daca este necesar.
  16. La servire dati prospetime preparatului cu patrunjel verde tocat 

                                 Pofta buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

Postat de Bucataras

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2018, 23:26
la 04.12.2018, 00:12
Vasimur
la 04.12.2018, 00:13
Mihaela
la 04.12.2018, 01:59
buna buna
la 04.12.2018, 08:05

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking