Friptura de carne tocata la tava

Postat de RuxyRux in Pui
27 Feb 2015 | 15375 vizualizari
Friptura de carne tocata la tava

Nu va spun nimic :))))))...va las sa incercati reteta cand o sa puteti si dupa.... va astept cu impresii...de la cald desigur!

Ingrediente

  • 3 bucati mari de piept de pui fara os
  • 3 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei capia mare rosu
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi mari
  • 5 linguri ulei vegetal( eu am pus palmier, sau floarea soarelui)
  • 1 lingura plina de mustar
  • 1 lingura(nu cu varf) si jumatate de sare( sau dupa gust)
  • piper
  • un praf de turmeric
  • 100 ml suc de rosii cu ardei( sau ketchup)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri apa minerala
  • o tava dreptunghiulara(eu am o forma cu inel culinar)

Mod de preparare

Numar de portii...multe! :))))  Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza  ceapa rosie tocata cu usturoiul tocat si cimbrul uscat iar la final praful de turmeric.( 3 sau 4 minute)

Se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa verde, morcovul si ardeiul capia.

Intr-un vas mare se pune carnea tocata si peste ea, ceapa cu usturoiul pe care le-am sotat si racit,, ouale, fulgi de ovaz, sarea, apa minerala, mustarul, sucul de rosii si ardei, piperul. Se amesteca sa se omogenizeze bine compozitia.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt , se aseaza compozitia, se niveleaza si se coace la cuptorul incins  la 180 de grade timp de o ora. Este posibil in functie de cat de bine este rumenita friptura sa mai fie nevoie de inca 10 sau 15 minute.

Se taie fara probleme calda si se portioneaza cum doriti.

Se poate servi la masa la aperitiv, mai ales la masa pascala sau la felul principal alaturi de piure de cartofi sau de legume...merita probata! Mancati cu incredere! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de carne tocata la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitel de pui (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Snitel de pui (reteta video)

Condimentati fileurile de pui cu sare, piper si condimente la alegerea vostra. Eu am folosit o rasnita care contine rozmarin, fulgi de ardei iute, patrunjel, usturoi. Bateti ouale si turnati-le...

Citeste continuarea

Crispy din muschiulet de pui

Postat de mirela0911

Crispy din muschiulet de pui

Se spala muschiuletii de pui si se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se sterg cu prosoape absorbante. Intr-un bol se bat ouale impreuna cu condimentele cu ajutorul unui tel. Separat se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2015, 20:57
buna buna
la 27.02.2015, 20:59
buna mancare
la 27.02.2015, 21:08
Buna
la 27.02.2015, 21:13
Cred ca a iesit ceva bun!
la 27.02.2015, 21:14

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking