Ingrediente
- Ingrediente Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
- 2 jumatati de piept de pui
- 2 lg ulei
- sare, piper de sichuan sau piper simplu
- 2 lg ulei
- 1 punga de legume chinezesti (de la Lidl vezi poza)
- 1 cutie rosii pasate
- 150 ml apa
- sare dupa gust
- 1 lgt zahar
- orez pentru servire
- seminte de susan
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape absorbante apoi se taie in fasii subtiri.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga fasiile de pui. Se lasa la calit pe toate partile pana se albeste carnea, se presara cu sare si piper de sichuan si se lasa pana se rumeneste usor. Se scoate carnea pe o farfurie si se lasa deoparte.
Intr-o cratita mai incapatoare se pun 2 lg cu ulei la incins apoi se adauga legumele chinezesti, scoase direct din congelator. Se da focul mare 3 minute, se amesteca cu grija pana incep sa se dezghete legumele, apoi se da focul potrivit, se pune capacul si se lasa 5 minute, timp un care se mai amesteca. Dupa acest timp se toarna rosiile pasate, apa, se condimenteaza cu sare dupa gust. Se pun si bucatile de carne si se lasa sa fiarba la foc incet, sub capac, timp de 10 minute. La final se adauga 1 lgt zahar pentru a taia din aciditatea sucului de rosii si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Intre timp se fierbe orezul in apa cu sare, in cantitatea dorita, in functie de numarul de persoane care vor servi masa.
Peste orez se pune sosul cu legumele chinezesti si se presara deasupra susan.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Pui chow mein.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de piept de pui cu legume chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|