Taietei chinezesti cu pui

Postat de articook in Paste
15 Iun 2010 | 10860 vizualizari
Taietei chinezesti cu pui

Secretele bucatariei chinezesti sunt: tigaia wok, focul dat la maxim si ingredientele proaspete si aromate. Aveti aici o reteta super rapida, iti ia sub 30 min. sa o gatesti si este exagerat de buna.

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • ghimbir, o bucatica de vreo 3 cm
  • 1 lingura sos de soya (pentru marinat)
  • 2 linguri sos de soya
  • 2 bucati de piept de pui, taiati fasii subtiri
  • 180 g taietei chinezesti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 felie de telina, taiata felii subtiri si late
  • 1 morcov, taiat felii subtiri si late
  • 4 cepe verzi taiate fasii lungi
  • 1 lingurita curry

Mod de preparare

Ingredientele sunt pentru doua portii mari.

Puneti puiul la marinat in usturoiul maruntit, ghimbirul taiat marunt si 1 lingura de sos de soya. Acoperiti si puneti-l in frigider pentru 30 min.

Se pune apa la fiert intr-un vas mare, iar cand fierbe stingeti focul, si puneti teieteii chinezesti si acoperiti cu un capac timp de 3 minute, dupa care lasati-i la scurs. Eu am folosit taietei chinezesti din plic, se vand in pachete de 60g., folositi doar teieteii, fara condimentele din interior.

Intr-o tigaie wok puneti uleiul si cand s-a incins bine, adaugati puiul si lasati sa se prajeasca 3, 4 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati telina, morcovul si ceapa verde si lasati 2 minute, dupa care puneti si condimentul curry si mai lasati 2 min. Stingeti focul si adaugati taieteii scursi de apa, amestecati. Adaugati putina sare dupa gust si daca mai e nevoie 1 lingura de ulei de masline si una de soya. Amestecati cu o lingura de lemn totul, si serviti imediat!

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui chow mein

Postat de Sylvia

Pui chow mein

Prepararea este extrem de simpla, aceasta este varianta americana de chow mein cu taieteii prajiti in acelasi timp cu carne ais legumele, varianta originala are taieteii prajiti  in ulei...

Citeste continuarea

Taietei chinezesti cu legume si somon

Postat de Sylvia

Taietei chinezesti cu legume si somon

Intr-un wok nu foarte mare puneti ulei de masline si apoi adaugati fasolea verde taiata bucatele si morcovul ( eu  l-am facut aschii ) si lasati pret de 3-4 minute la foc mic....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2010, 15:26
Super reteta ! Imi place f tare cum ai realizat-o
la 15.06.2010, 15:32
merci! si mie imi place pentru ca dureaza doar cateva minutele!
la 15.06.2010, 17:19
super 5 furcu
la 04.02.2011, 13:45
puteti testa reteta folosind si mixuri de condimente chinezesti... sunt unele speciale pentru taietei Chow Mein care merg de minune in reteta asta
http://www.asianhomegourmet-online.ro/gama-de-produse/condimente-chinezesti-51.html

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking