Ingrediente
- 80 de grame de taietei chinezesti cu ou,
- o lingurita ulei de masline ( puteti sa nu fiti chiar asa zgarciti ca mine cu uleiul ) ,
- o jumatate de morcov,
- cateva pastai late verzi,
- 2 felii de somon afumat ( puteti sa il inlocuiti cu pui sau alt peste afumat ) ,
- un fir de ceapa verde,
- o lingura de sos Nuoc Mam ( este un sos care se foloseste la paste si ls pachetelele de vara chinezesti se poate inlocui cu un sos de soia diluat in proportie de 1/2 cu apa ) ,
- un varf de cutit de pudra de ghimbir,
- un varf de cutit de amestec pentru mancarea asiatica ( are boia, piper de Sichuan, coriandru, ceapa si ghimbir uscat)
Mod de preparare
Intr-un wok nu foarte mare puneti ulei de masline si apoi adaugati fasolea verde taiata bucatele si morcovul ( eu l-am facut aschii ) si lasati pret de 3-4 minute la foc mic. Dupa aceea se adauga somonul taiat bucatele si ceapa verde rondele, sosul Nuoc Mam si condimentele si se mai lasa 3 minute. Daca focul e mic nu trebuie pusa apa, daca vi se pare ca scade prea tare adaugati o jumatate de cescuta de apa.
Dupa cele trei minute de cand ati adaugat somonul si ceapa puteti adauga pastele fierte in prealabil conform indicatiilor de pe cutie, cele cu ou se fierb in 3-4 minute .
Se amesteca cu grija cu o spatula de lemn si se mai pot adauga condimente, eu am mai presarat putina pudra de ghimbir. Pozele nu sunt ele foarte reusite nu prea ma ajuta lumina din bucatarie seara dar taieteii au fost execelenti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu legume si somon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|