Ingrediente
- 300 gr paste paccheri giganti
- 200 gr ricotta
- 100 gr crema de branza
- 350 gr cas de oaie
- 150 gr mozzarella
- 2 oua
- sare
- piper
- oregano
- 4-5 crengute patrunjel verde
- Pentru sosul de rosii:
- 300 gr rosii decojite la conserva
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- oregano
- 1 lingura ulei de masline
- 150 gr mozzarella
Mod de preparare
Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor si le fierbeti circa 5 minute. Ele trebuiesc fierte doar putin, nu de tot. Le rasturnati intr-o sita si le lasati sa se racoreasca.
Pregatiti si sosul de rosii, ca sa se raceasca. Rosiile decojite le puneti in blender si le faceti pasta. Usturoiul curatat il tocati marunt. Intr-o cratita puneti uleiul la incins, adaugati usturoiul. Il innabusiti la foc mic circa 1 minut, adaugati pasta de rosii, sare, piper si oregano. Amesecati bine, lasati sa fiarba la foc potrivit 5 minute. Il dati deoparte cand este gata. Casul si mozzarella le dati pe razatoarea mare. Le puneti intr-un bol, adaugati ouale, crema de branza si ricotta. Mixati bine, apoi presarati sare, piper si oregano. Patrunjelul verde il tocati marunt, il incoporati peste branzeturi. Tapetati o tava de 20 cm cu hartie de copt. Puneti jumatate din sosul de rosii pe fundul tavii. Asezati pastele una langa alta. Umplutura o puneti intr-un pos cu varf mai larg, umpleti pastele una cate una. Deasupra puneti restul de sos de rosii, cu o lingurita. Dati pe razatoarea mare cele 150 gr de mozzarella, o presarati deasupra. Acoperiti tava cu folie alimentara.
Dati pastele in cuptorul incins, la 180 de grade C. Primele 25-30 de minute le lasati cu folie, apoi le descoperiti si le mai lasati circa 15 minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le lasati circa 5 minute sa se racoreasca, apoi puteti servi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste umplute cu patru branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|