Salata asiatica cu pui, taietei si sos de arahide facut in casa

Postat de Brindusa in Pui
19 Iul 2010 | 6013 vizualizari
Salata asiatica cu pui, taietei si sos de arahide facut in casa

Untul de arahide se face simplu, dar ai nevoie de un aparat electric care sa le taie fin: blender, blender de mana, robot de bucatarie. Se pun arahidele in aparat si se proceseaza 2-3 minute. Ca sa obtii o pasta mai fina, adauga si o lingura de ulei spre sfarsit.

Ingrediente

  • Pentru untul de arahide:
  • 200 g arahide (eu le-am folosit crude, dar si cele prajite si sarate sunt bune) fara coaja
  • 1 lingura ulei
  • Sosul de arahide
  • Untul  obtinut din 200 g arahide   
  • 4 cm ghimbir, taiat fasii  
  • 8 catei mici de usturoi  
  • 6 linguri sos de soia (sau numai 3 daca ai folosit arahide sarate)  
  • 3 linguri otet alb  
  • cateva picaturi de sos iute  
  • 2 linguri ulei  
  • 50 ml apa
  • Salata de taietei
  • 225 g taietei subtiri de orez   
  • ½ varza mica, tocata fin  
  • 4 rosii, taiate felii subtiri (poti folosi orice legume preferi:ceapa, ardei, castraveti) 
  • 1 piept mare de pui, taiat fasii subtiri, marinat peste noapte  
  • 2 linguri ulei de porumb
  • Marinada
  • 1 lingurita amidon de porumb  
  • 2 linguri sos de soia  
  • 4 catei de usturoi, taiati  
  • ½ cana vin alb

Mod de preparare

1. Amesteca ingredientele marinade intr-un castron nu prea mare si pune carnea taiata fasii amestecand bine. Acopera cu o folie de plastic si lasa in frigider pana a doua zi.

2. In blender pune toate ingredientele sosului de arahide (fara apa) si proceseaza-le bine. Adauga apa putin cate putin, pana ce obtii consistenta unei smantani. Mai poti adauga sos de soia/otet/sos iute pana ce gustul e asa cum iti place.

3. Incalzeste uleiul intr-un wok si stir- fry puiul pana ce capata o culoare aramie si este facut (cam 10- 15 minute, in functie de cat de mari sunt bucatile).

4. In timpul acesta pune o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe ia-o de pe foc, adauga taieteii de orez, pune un capac si lasa 15 minute. Taieteii de orez vor fi moi. (Nu fierbe taieteii in apa, chiar daca asa scrie pe pachet. Vor deveni lipiciosi si nu mai au o consistent buna. Eu am folosit niste spaghetti din orez fabricate de o bine cunoscuta firma. Pe pachet scria ca trebuie fierte. Si eu, chiar daca pana acum nu mai gatisem asa pastele de orez, am zis ca or sti ei mai bine. Pe naiba! Mi-au iesit niste paste lipicioase de era sa le arunc direct la gunoi. Dar tipa lumea de foame pe langa mine asa ca am fost nevoita sa le folosesc asa)

5. Scurge taieteii si amesteca-i cu ½ din sosul de arahide si varza. Mai adauga sos de arahide, dupa preferinta.

6. Serveste taieteii peste care ai pus bucati de pui si felii de rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asiatica cu pui, taietei si sos de arahide facut in casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Retete similare

Pui Tikka Masala

Postat de licurici_lra

Pui Tikka Masala

Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in...

Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu pulpe dezosate

Postat de Alina26

Tocanita de cartofi cu pulpe dezosate

1.Spalam carnea o dezosam si o taiem bucati potrivite.Le punem la prajit intr-o oala cu  putin ulei. 2.Curatam legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) si le taiem marunt. Dupa ce s-a prajit...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 19.07.2010, 11:28
O reteta cu arome tare bune.
la 19.07.2010, 14:58
o portie si la mine va rog
la 19.07.2010, 20:04
vine acum
la 21.07.2010, 13:10
Ce minunatie vad excelenta reteta vin cu furculitele toate seturile din dotare !

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking