Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea

Postat de simona72 in Paste
29 Oct 2015 | 1667 vizualizari
Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea

Ingrediente

  • 1 pumn de paste vermicelli
  • 2-3 linguri branza dulce de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana pentru gatit
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 lingura zahar extra fin
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la ½ lamaie
  • 1 praf mic de sare

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa cu sare pentru 3 minute. Se strecoara pastele si se lasa deoparte sa se raceasca putin.

Branza se zdrobeste cu furculita, se adauga zaharul brut, galbenusul de ou, zeama de lamaie, smantana si coaja rasa de lamaie. Se amesteca ingredientele. Peste amestecul de branza se adauga pastele fierte, se amesteca usor pana la incorporarea ingredientelor. Albusul de ou se bate cu un praf de sare pentru un minut, se adauga o lingura de zahar extra fin si se contiua mixarea pana capata consistenta unei bezele.

Intr-un castronel termorezistent se pune o bucata de hartie de copt. Se pulverizeaza putin ulei peste hartie, se monteaza un inel uns cu ulei si tapetat cu faina. Se pune compozitia de paste cu branza in inel, se niveleaza cu o lingura si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 25-30 minute. Se pune bezeaua intr-un pos si se pune peste budinca care a stat la cuptor. Se mai da la cuptor pentru inca 5-7 minute, pana bezeaua se caramelizeaza usor. Se lasa budinca sa se raceasca putin, se scoate din castron cu tot cu hartia de copt, se inlatura hartia, iar cu un cutit se desprinde budinca de marginile inelului. Se indeparteaza inelul, se strica putin si din aspectul bezeleiJ)) si se serveste desertul cald. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Maccheroni cu varza

Postat de mihaelar63

Maccheroni cu varza

Pastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site . Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi

Postat de Pungasa_Rogue

Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi

Se pun apa si sarea la fiert intr-o oala si cand clocotesc se adauga pastele, lasandu-le sa fiarba conform timpului de pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Intr-o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.10.2015, 09:46
ce reteta faina , un deliciu
la 29.10.2015, 09:48
Multumesc Anca!
la 29.10.2015, 09:52
Simo, ce-mi plac preparatele tale Dar asta stii deja
la 29.10.2015, 09:55
buna buna
la 29.10.2015, 09:57
O bunatate!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking