Ingrediente
- 1 pumn de paste vermicelli
- 2-3 linguri branza dulce de vaci
- 1 ou
- 1 lingura smantana pentru gatit
- 2 linguri zahar brut
- 1 lingura zahar extra fin
- 2 linguri zeama de lamaie
- coaja rasa de la ½ lamaie
- 1 praf mic de sare
Mod de preparare
Se fierb pastele in apa cu sare pentru 3 minute. Se strecoara pastele si se lasa deoparte sa se raceasca putin.
Branza se zdrobeste cu furculita, se adauga zaharul brut, galbenusul de ou, zeama de lamaie, smantana si coaja rasa de lamaie. Se amesteca ingredientele. Peste amestecul de branza se adauga pastele fierte, se amesteca usor pana la incorporarea ingredientelor. Albusul de ou se bate cu un praf de sare pentru un minut, se adauga o lingura de zahar extra fin si se contiua mixarea pana capata consistenta unei bezele.
Intr-un castronel termorezistent se pune o bucata de hartie de copt. Se pulverizeaza putin ulei peste hartie, se monteaza un inel uns cu ulei si tapetat cu faina. Se pune compozitia de paste cu branza in inel, se niveleaza cu o lingura si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 25-30 minute. Se pune bezeaua intr-un pos si se pune peste budinca care a stat la cuptor. Se mai da la cuptor pentru inca 5-7 minute, pana bezeaua se caramelizeaza usor. Se lasa budinca sa se raceasca putin, se scoate din castron cu tot cu hartia de copt, se inlatura hartia, iar cu un cutit se desprinde budinca de marginile inelului. Se indeparteaza inelul, se strica putin si din aspectul bezeleiJ)) si se serveste desertul cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|