Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea

Postat de simona72 in Paste
29 Oct 2015 | 2644 vizualizari
Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea

Ingrediente

  • 1 pumn de paste vermicelli
  • 2-3 linguri branza dulce de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana pentru gatit
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 lingura zahar extra fin
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la ½ lamaie
  • 1 praf mic de sare

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa cu sare pentru 3 minute. Se strecoara pastele si se lasa deoparte sa se raceasca putin.

Branza se zdrobeste cu furculita, se adauga zaharul brut, galbenusul de ou, zeama de lamaie, smantana si coaja rasa de lamaie. Se amesteca ingredientele. Peste amestecul de branza se adauga pastele fierte, se amesteca usor pana la incorporarea ingredientelor. Albusul de ou se bate cu un praf de sare pentru un minut, se adauga o lingura de zahar extra fin si se contiua mixarea pana capata consistenta unei bezele.

Intr-un castronel termorezistent se pune o bucata de hartie de copt. Se pulverizeaza putin ulei peste hartie, se monteaza un inel uns cu ulei si tapetat cu faina. Se pune compozitia de paste cu branza in inel, se niveleaza cu o lingura si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 25-30 minute. Se pune bezeaua intr-un pos si se pune peste budinca care a stat la cuptor. Se mai da la cuptor pentru inca 5-7 minute, pana bezeaua se caramelizeaza usor. Se lasa budinca sa se raceasca putin, se scoate din castron cu tot cu hartia de copt, se inlatura hartia, iar cu un cutit se desprinde budinca de marginile inelului. Se indeparteaza inelul, se strica putin si din aspectul bezeleiJ)) si se serveste desertul cald. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de strozzapreti cu fasole pastai si pasta de tomate

Postat de gurita_ta2005

Tocana de strozzapreti cu fasole pastai si pasta de tomate

Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie impreuna cu putin unt. Dupa cateva minute adaugam ulei de masline si fasolea pastai scursa de zeama. Punem pasta proaspata,acoperim cu...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

Postat de RODIMUR

Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas. Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2015, 09:46
ce reteta faina , un deliciu
la 29.10.2015, 09:48
Multumesc Anca!
la 29.10.2015, 09:52
Simo, ce-mi plac preparatele tale Dar asta stii deja
la 29.10.2015, 09:55
buna buna
la 29.10.2015, 09:57
O bunatate!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking