Ingrediente
- 3 catei de usturoi
- ghimbir, o bucatica de vreo 3 cm
- 1 lingura sos de soya (pentru marinat)
- 2 linguri sos de soya
- 2 bucati de piept de pui, taiati fasii subtiri
- 180 g taietei chinezesti
- 2 linguri ulei de masline
- 1 felie de telina, taiata felii subtiri si late
- 1 morcov, taiat felii subtiri si late
- 4 cepe verzi taiate fasii lungi
- 1 lingurita curry
Mod de preparare
Ingredientele sunt pentru doua portii mari.
Puneti puiul la marinat in usturoiul maruntit, ghimbirul taiat marunt si 1 lingura de sos de soya. Acoperiti si puneti-l in frigider pentru 30 min.
Se pune apa la fiert intr-un vas mare, iar cand fierbe stingeti focul, si puneti teieteii chinezesti si acoperiti cu un capac timp de 3 minute, dupa care lasati-i la scurs. Eu am folosit taietei chinezesti din plic, se vand in pachete de 60g., folositi doar teieteii, fara condimentele din interior.
Intr-o tigaie wok puneti uleiul si cand s-a incins bine, adaugati puiul si lasati sa se prajeasca 3, 4 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati telina, morcovul si ceapa verde si lasati 2 minute, dupa care puneti si condimentul curry si mai lasati 2 min. Stingeti focul si adaugati taieteii scursi de apa, amestecati. Adaugati putina sare dupa gust si daca mai e nevoie 1 lingura de ulei de masline si una de soya. Amestecati cu o lingura de lemn totul, si serviti imediat!
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|