Ingrediente
- 800 g ceafa de porc
- 800 g pulpa de porc
- 500 g costita afumata
- 500 g carnati semiafumati
- 100 g untura
- cimbru
- boia
- piper
- sare
Mod de preparare
Carnea se taie bucati potrivite mai mici.
Carnatii se taie la 4-5 cm.
Costita se taie cuburi mai mari.
Se pune untura intr-o cratita, se topeste si se pun bucatile de carne.
Se pune putina apa si se prajesc bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc.
Se presara cu boia, cimbru, piper, sare si se amesteca.
Se adauga carnatii si costita si se prijeste inca 15-20 minute.
Se amesteca din cand in cand.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute pana se evapora zeama si ramane doar untura, amestecand mereu pana se rumenesc frumos.
Se mananca obligatoriu cu muraturi.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|