Ingrediente
- - O bucata carne de curcan de preferinta pulpa
- - O bucata fenicul
- - 4-5 morcovi (depinde de nr de personae de la masa )
- - Cartofi
- - 2-3 cepe potrivite
- - Ceapa
- - Piper
- - Zeama de la o lamaie
- - Un pahar de vin alb sec sau demisec
Mod de preparare
Pulpa de curcan o spalam in apa rece si o crestam pe partea cu piele . Punem sare si piper dupa gust si stropim cu zeama de lamaie din plin. Cu mainile o frecam bine si o lasam la macerat cam o jumate de ora .
In acest timp avem timp sa curatam morcovii , ceapa si cartofii . Spalam legumele bine si le punem la scurs.
Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade .
Intr-o tava antiaderenta asaezam pulpa de curcan sip e langa ea punem restul legumelor . Deasupra lor asezam fenelul taiat in sferturi .
De la fenel trebuie sa tatiati partea de jos sis a improspatati coditele , adica sa taiati din ele cat sa nu mai fie uscate.
Peste cartofi , morcovi, ceapa punem putina sare …stropim cu putin ulei de masline si acoperim cu o folie de aluminiu. In folie facem gauri pentru a putea iesi aburul .
Dam la cuptor . Va trebui sa stea in cuptor cam o ora , dar pe la jumatea timpului turnam vinul alb si descoperim tava .
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu fenicul si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|