Frigarui de curcan cu miere si mustar

Postat de Sidy in Curcan
24 Mar 2013 | 3014 vizualizari
Frigarui de curcan cu miere si mustar

Facuse Medi o ...fabuloasa friptura de curcan in unt cu rozmarin, asa cum numai ea stie sa faca ,iar eu am vrut...sa o imit . Dar nu am avut nici o sansa...familia a vrut frigarui ! Asa ca am facut frigarui.

Ingrediente

  • 2 pulpe superioare de curcan
  • 2 linguri amestec condimente Kotany
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri pesmet
  • 4 bete frigarui

Mod de preparare

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Taiem apoi carnea in bucatele mici de 2,5 cm si o punem intr-un bol.

Presaram amestecul de condimente peste pulpele de curcan, adaugam sosul de soia si amestecam.

Acoperim bolul cu folie si il dam la rece 30 de minute.

Dupa trecerea timpului , tragem bucatile de carne pe betele de frigarul, pe care le lasam 5 minute in apa, sa nu se arda la prajit.

Incingem un gratar non aderent- eu am avut unul de ceramica Delimano- si asezam frigaruile sa se rumeneasca bine pe toate partile.Le rotim din cand in cand.

Dupa ce sunt rumene ( cate 2-3 minute pe fiecare parte), le ungem cu miere si le pudram cu pesmet.Le punem pe o tava.

Dam tava la cuptorul incalzit la 180 de grade C, pentru 10 minute , sa se rumeneasca bine frigaruile.Dupa 5 minute le intoarcem, apoi sunt gata.

Serviti frigaruile alaturi de un sos sau de o salata.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de curcan cu miere si mustar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Curcan cu mazare si busuioc

Postat de mihaelar63

Curcan cu mazare si busuioc

Curatati si spalati legumele. Morcovul se taie rondele . Ceapa si ardeiul se toaca marunt . Pieptul de curcan se spala se zvanta si se taie cuburi -putin mai mici ca o cutiuta...

Citeste continuarea

Chiftele de curcan cu tzatziki

Postat de Oana

Chiftele de curcan cu tzatziki

Amesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust. Omogenizeaza bine compozitia...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.03.2013, 08:01
buuun
la 24.03.2013, 08:10
Harnicuta Sidy!
la 24.03.2013, 08:47
gustos
la 24.03.2013, 09:56
Bunnnnn!!
la 24.03.2013, 10:00
Gustos rau!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking