Frigarui mixte cu cartofi Byron

Postat de Sidy in Curcan
22 Oct 2011 | 4734 vizualizari
Frigarui mixte cu cartofi Byron

Frigaruile mixte sunt de obicei, unul din felurile de mancare de la iarba verde.Dar pe mine m-a lovit pofta de ele, asa ca le-am preparat pe grilul de la aragaz. Retete sunt nenumarate , stiu bine asta , iar eu am sa va prezint una din retetele mele.

Ingrediente

  • 500 g carne curcan
  • 500 g carne porc
  • o ceapa alba
  • o ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 300 g ciuperci
  • 1 gogosar
  • 200 ml vin alb
  • 3 linguri sos soia
  • 3 linguri sos chilli
  • 1 lingura mustar
  • 5 cartofi mari
  • 100 ml smantana grasa
  • 1 lingura unt
  • 100 g cascaval
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • boia
  • nucsoara

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi si se  pune intr-o marinada facuta din vin, sosuri, mustar , usturoi si condimente.Se lasa la rece de seara pina dimineata sau macar pentru 3 ore.
Ceapa se curata si se taie in 4 apoi se desface in fasii.
Ardeii si gogosarul se taie patrate potrivite.
Ciupercile se spala bine si le indepartam coditele.
Incepem montarea frigaruilor alternand cele doua feluri de carne cu legumele, dupa pofta inimii.
Punem grilul pe aragaz si in momentul in care este incins , il ungem cu putin ulei si asezam frigaruile. Punem capacul si lasam sa se prajeasca 15 minute pe o parte apoi le intoarcem pe partea cealalta pina cand sunt bine rumenite.
Le servim calde alaturi de cartofi Byron ( facuti dupa reteta lui Papabun )si o salata .
Pofta mare !

PS aici gasiti reteta cartofilor de care noi am fost incantati:

http://www.bucataras.ro/retete/cartofii-byron-potriviti-pentru-carne-sau-consumati-cu-salata-24946.html

Multumeec tare mult Papabun !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui mixte cu cartofi Byron" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de curcan în crustă de muștar

Postat de panacris

Pulpe de curcan în crustă de muștar

Într-un mojar se pune muștarul, uleiul de măsline, usturoiul curățat, sarea aromată și boiaua, se amestecă energic până ce se omogenizează toate ingredientele.  Pulpele...

Citeste continuarea

Meatloaf

Postat de RuxyRux

Meatloaf

Se spala carnea si se toaca, impreuna cu ceapa( sau prazul). Cartofii se macina cruzi la robot( sau se dau prin masina de tocat). Ouale se bat 3 minute pana se umfla. Se amesteca carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2011, 08:28

imi faci numai pofta, eu am plita electrica!
la 22.10.2011, 10:43
la 22.10.2011, 11:09
Ce papa bun avem azi.....hai ca ma asez la masa
la 22.10.2011, 11:21
Multa munca dar a meritat...arata grozav...as propune o iesire la iarba verde....dar cu vremea asta de afara....mai bine in casa la un ceiut cald
la 22.10.2011, 11:35
sunt foarte bune frigaruile,arata minunat

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking