Frigarui cu cartofi prajiti, noi, chiftele de zucchine si sos de iaurt

Postat de retetele_tinei in Mancaruri cu carne
12 Oct 2014 | 4114 vizualizari
Frigarui cu cartofi prajiti, noi, chiftele de zucchine si sos de iaurt

Ingrediente

Ingrediente pentru frigarui:

  • 250g carne de vita
  • 250g carne de porc
  • 350g carne de pui
  • 200ml vin rosu, sec
  • 100ml bere blonda
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • piper
  • sare
  • oregano
  • cimbrisor

Ingrediente pentru chiftelele de zucchine:

  • 5 zucchine baby
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou mare sau 2 mai mici
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • patrunjel verde
  • ulei de floarea-soarelui, pt prajit
  • Ingrediente pt sos:
  • 125ml iaurt grecesc
  • 1/2 castravete ( cca 50-60g)
  • 2 catei de usturoi
  • 12 frunze de busuioc
  • frunze de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • Ingrediente pentru cartofi prajiti:
  • 1kg de cartofi noi
  • sare
  • ulei de floarea-soarelui, pt prajit

Mod de preparare

Incepem cu carnea, pe care o vom lasa la marinat, cateva ore. Asadar carnea de vita o taiem bucatele, dupa care o punem intr-un bol, iar peste ea vom punem vinul.Dupa care, punem sare, piper, cimbrisor, oregano, un catel de usturoi, ras, amestecam bine, punem capacul peste caserola si lasam carnea cateva ore la marinat.Dupa ce am terminat, cu carnea de vita, ne ocupam de carnea de pui si porc. Asadar, taiem atat carnea de porc cat si cea de pui, bucatele. Punem bucatelele, de carne, intr-o caserola, iar peste ele punem lingurile de ulei de masline, oregano, sare si piper.Carnea se amesteca, iar la urma se pun 100ml de bere si catelul de usturoi, ras. Dupa care se amesteca din nou bine, se pune capacul peste caserola si se da deoparte, pt cateva ore. Dupa ce carnea a stat cateva ore, la marinat, e gata pt urmatorul pas, asadar, carnea, se pune in strecuratoare. Prima data punem carnea de vita.Dupa care, amestecul de porc si pui.Cat timp carnea e in strecuratoare, putem sa ne ocupam  de zucchine, prin urmare, spalam si radem zucchinele. Dupa care, adaugam sare si lasam zucchinele putin sa stea la inmuiat.Dupa zucchine, putem sa incepem sa punem carnea pe betisoarele de frigarui.

Asadar, putem incepe cu vita, dupa porc si la urma pui.Pana terminam bucatelele de carne. Mie mi-au iesit 5 betisoare.Dupa aceea,  aranjam betisoarele pe gratarul de aragaz si le lasam la prajit, la foc mic.Acum putem face chiftelele de zucchine. Asadar, peste zucchinele rase, punem patrunjel verde, taiat si usturoi ras.Dupa care adaugam oul batut, faina si amestecam bine.Intr-o tigaie, punem ulei, iar cand incepe sa sfarie, punem din amestecul de zucchine, cu lingura. Le prajim pe o parte si pe cealalta.Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe o farfurie, in care am pus hartie de bucatarie. Si asa, prajim toata compozitia de zucchine, pregatita.Mai departe, pregatim sosul. Intr-un bol punem iaurtul grecesc, sare si piper.Radem castravetele.Radem si usturoiul .Taiem frunzele de busuioc si patrunjel si le punem peste sos. Amestecam bine si il lasam deoparte.Mai departe, curatam, spalam si taiem cartofii.Intr-o tigaie punem ulei, iar cand incepe sa sfaraie, punem din cartofi.Prajiindu-i pe toti, pe rand. Dupa ce ii scoatem din ulei, punem sare peste ei.Dupa ce carnea s-a prajit, o luam de pe gratar( daca cumva celelate produse,nu sunt gata, carnea trebuie depozitata intr-un loc unde sa se mentina caldura).Odata toate pregatite, putem infuleca cu multa pofta, aceste minunatii.Pofta mare:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu cartofi prajiti, noi, chiftele de zucchine si sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu carne si ciuperci

Postat de cristeena20

Sarmale cu carne si ciuperci

- Varza se scobeste de cotor : punem o oala cu apa la fiert si cand da in clocot adaugam sare si putin otet, apoi oparim frunzele, desfacandu-le din capatana foaie cu foaie. Se oparesc cca 3-4...

Citeste continuarea

Fasole uscata cu afumatura

Postat de cristeena20

Fasole uscata cu afumatura

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte; a doua zi o punem la fiert in cucta (oala cu presiune) cu o foaie de dafin si apa cat sa acopere. Lasam sa fiarba cca 20 minute, apoi stingem focul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2014, 16:44
la 12.10.2014, 17:06
bun bun meniu
la 12.10.2014, 17:15
la 12.10.2014, 17:44
la 12.10.2014, 18:48

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking